Správy Krimi

Polícia ukončila preverovanie prípadu zverejnených správ a mailov poslanca Grendela

Polícia ukončila preverovanie prípadu zverejnených SMS a mailových správ medzi niektorými novinármi a poslancom Národnej rady (NR) SR Gáborom Grendelom (OĽaNO).

Ilustračný obrázok k článku Polícia ukončila preverovanie prípadu zverejnených správ a mailov poslanca Grendela
Zdroj: TASR

Trestné stíhanie vo veci nezačala, zákonnosť rozhodnutia polície preverila aj Generálna prokuratúra SR. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru sa predmetným prípadom zaoberala a po preverení potrebných skutočností preverovanie dňa 13.6.2017 ukončila, pretože nebol dôvod na začatie trestného stíhania pre podozrenie z trestných činov ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva a poškodzovania cudzích práv,“ povedal Wäldl.

Jedným z dôvodov ukončenia preverovania bola podľa neho aj skutočnosť, že identické podozrenia už skôr vyhodnotil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I, ktorý dňa 31.3.2017 vec ukončil, pretože nebol dôvod na začatie trestného stíhania.

„Zákonnosť tohto rozhodnutia posudzovala Generálna prokuratúra Slovenskej republiky so stanoviskom, že spisový materiál bol vyhodnotený ako opodstatnený a v súlade so zákonom,“ doplnil Wäldl.

Na existenciu webovej stránky, na ktorej sa mali nachádzať prepisy SMS a mailových správ medzi Grendelom, bývalým šéfom tlačového oddelenia Ministerstva vnútra SR z čias ministra vnútra Daniela Lipšica, a niektorými novinármi, upozornil podnikateľ Marián Kočner v októbri minulého roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM