Krimi

Polícia upozorňuje: Dajte si POZOR na podvodnú stránku, od ľudí láka peniaze

Slovenská polícia na sociálnej sieti upozorňuje na podvodnú stránku, ktorá sa tvári ako výherná. Od ľudí však láka peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje: Dajte si POZOR na podvodnú stránku, od ľudí láka peniaze
Zdroj: TASR

Stránka s názvom „Vyherny Den“ sa začala vodami facebooku šíriť ako mor. Ľudia zdieľajú obrázok kosačky a myslia si, že práve oni ju môžu vyhrať. “Ide naozaj o podvod s cieľom okradnúť ľudí o peniaze. Náš tím sa tejto stránke venuje a robí všetko preto, aby boli ľudia spojení s touto stránkou postavení pred spravodlivosť. Ak si niekto myslí, že sa na internete schová pod rúškom anonymity, je na omyle,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Spomínanú internetovú stránku nájdete na adrese www.facebook.com/vyhernyden1.

Zvláštne podmienky

Sprvu sa podmienky súťaže javia ako tradičná akcia, na ktorú sme si už všetci vo vodách internetu zvykli. Máte „lajknúť“ stránku, komentovať pod obrázkom a samotný obrázok zdieľať. Do tejto chvíle by bolo všetko v poriadku. Ako informuje polícia, od spomenutej stránky neskôr pod obrázkom pribudne komentár, podľa ktorého majú ľudia prostredníctvom Messengeru napísať správu užívateľovi "Vyherny den“ s textom „Hotovo“.

“Tento príspevok uvádza až 90 percentnú šancu na výhru, ale len za predpokladu, že má záujemca mobilný paušál spoločnosti Slovak Telekom, a.s.. Ak záujemca pošle správu prostredníctvom četu adresovanú užívateľovi „Vyherny den“, obdrží odpoveď, ktorá ho informuje o výhre. V tomto prípade bude oboznámený aj s podmienkou jej získania, ktorú predstavuje potvrdenie SMS správou so šesť miestnym kódom na skrátené číslo 300 do piatich minút. Takto vykonštruovaná podmienka nie je náhodná. Presne zodpovedá jednej z možností navýšenia si kreditu hráčskeho účtu, aký je možné si vytvoriť na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Záujemca príde o peniaze

Práve na túto podmienku by ste si mali dať veľký pozor. Podľa polície vygenerovaním šesť miestneho kódu bude zaúčtovaný poplatok, o ktorý bude obohatené hráčske konto neznámej osoby na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.. “Odtiaľ je potom možný prevod finančných prostriedkov na priradený bankový účet. Nakoniec, ani po potvrdení SMS správou, účastník predmetnú výhru nezíska,“ informuje polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM