Krimi Rôzne

Polícia upozorňuje na podvodný email: Natočil vás hacker pri sledovaní porna?

Podvodné emaily sú stále v kurze. Stále sa nájde množstvo ľudí, ktorí naivne pristúpia na podmienky podvodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje na podvodný email: Natočil vás hacker pri sledovaní porna?
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská polícia preto založila stránku s názvom Hoaxy a podvody – Polícia SR. Prostredníctvom nej informuje o nepravdivých správach a podvodoch.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Aktuálne si muži zákona posvietili na email, ktorý sa začal objavovať v schránkach nejedného Slováka. V podstate ide o to, že do vašej emailovej schránky pristane správa v anglickom jazyku. Podvodník vám oznámi, že na pornografickú stránku (ktorú ste údajne navštívili) pridal trójskeho koňa, s ktorého pomocou vás v chúlostivej chvíli nasnímal vašou webkamerou. Zároveň si mal stiahnuť vaše osobné údaje a prístupové heslá.

Za zmazanie požaduje platu vo výške 600 USD v digitálnej mene Bitcoin.

„Často ide o lacný pokus, ako zneistiť príjemcu a získať od neho peniaze. Základom je si najprv overiť, či naozaj odosielateľ uhádol vaše heslo a či sa predmet jeho vydierania zakladá na pravde,“ informuje polícia.

Stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR pridáva aj zopár rád: „Ak uhádol vaše skutočné heslo, skúste si ho urýchlene zmeniť. Ak by ste sa už viac nevedeli dostať do vašej schránky, choďte na políciu aj s výhražným e-mailom. Základom úspechu ako sa vyhnúť skutočnému vydieraniu je používanie silného heslo – kombinácia malých a veľkých písmen s číslicami, prípadne aj špeciálnymi znakmi ako podtržník či pomlčka a podobne.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM