Aktualizované Krimi

Polícia už má v rukách ženu, ktorá na internete pálila korán

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 24-ročnú ženu, ktorej video s močením na korán obletelo svet, z mnohých trestných činov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia už má v rukách ženu, ktorá na internete pálila korán
Zdroj: YouTube.com

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 24 ročnú ženu zo zločinu výroby extrémistických materiálov v súbehu s prečinmi násilie proti skupine obyvateľov, hanobenie národa, rasy a presvedčenia a podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Za tieto trestné činy jej v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od šesť mesiacov až do šiestich rokov.

Močila na sväté písmo

Obvinená sa mala podieľať videu zverejneného na internete. Na videu ako ukazuje knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdí, že je to korán.

Vytrháva z nej strany, hádže ich na zem (jednou zo strán si na videu utrie zadok, roztrhanú knihu pomočí) a potom ich zapáli. Na zverejnenom videu môžeme vidieť, ako o okrem iného hovorí:

„ … v žiadnom prípade ma nikto nezastaví, aby som zabránila teda zabránila, pozastavila moje vysielanie videí, alebo fotografií alebo písomných názorov, čo sa týka Islamu. Proste za tým si stojím a sú to pre mňa paraziti, ktorí sú horší ako svrab, aby keď sa nevedia prispôsobiť oni nám, tak tu nemajú čo hľadať. … Tak som sa rozhodla, že patrí to obecne čisto iba k islamom, k muslimom a islamu. Všetkých si Vás postupne budem loviť a každý kto sa mi postaví do cesty a bude ma chcieť zastaviť tak dopadne veľmi ťažko na hubu. … tak isto ma nejak nezastavia a pôjdem po každom muslimovi. … Týmto všetkých zvolávam, každý kto bude silný a odvážny a bude mať odvahu sa postaviť tejto celej skorumpovanej zasranej nákazy, alebo parazitných svrabov alebo jak to nazvať tak s hrdosťou pôjdem s Vami a keďže ja som zákon a tak isto kat a bez ohľadu nato, či to bude žena, dieťa, alebo chlap, každého kto sa mi postaví do cesty bez problémov oddelám. Týmto odkazujem všetkých za Československo, zvolávam všetkých do boja.“

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry začali okamžite konať. Operatívno – pátracou činnosťou stotožnili osobu na videu a získali informácie o mieste, kde by sa mala zdržiavať.

Zadržaná v Ružomberku

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár spolu so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom po vyhodnotení informácií operatívneho charakteru zabezpečili v súčinnosti s Policajným zborom SR zadržanie osoby Sheila Sz., ktorá je stíhaná pre zločin výroby extrémistických materiálov.

Stíhaná je od štvrtka 16. februára a v prípade dokázania viny jej hrozí trest od troch do šiestich rokov. „Obvinená Sheila Sz. bola dnes zadržaná, pretože existujú dôvody útekovej väzby a z obavy pokračovania v trestnej činnosti. O zadržanej osobe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR,“ uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Ako ďalej priblížila hovorkyňa, obvinená z Ružomberka sa mala zúčastniť na výrobe obrazovo-zvukového materiálu podnecujúceho k nenávisti a násiliu proti skupine obyvateľov pre ich náboženské (islamské) vyznanie.

„Tento materiál mal byť následne zverejnený prostredníctvom internetu na webových stránkach verejne prístupných aj na území Slovenskej republiky, a to minimálne od decembra minulého roka,“ dodala Predajňová.

Dnes ženu (17. februára) v skorých ranných hodinách zadržali v Ružomberku. Zaistili tiež päť mobilných telefónov, pamäťové médiá a vlajky Slovenskej republiky.

Najvyššie trestná sadzba je za zločin výroba extrémistických materiálov, a to 3 až 6 rokov. Pri ostatných trestných činoch v rozpätí od 6 mesiacov do 3 rokoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM