Krimi

Polícia varuje seniorov: Podvodníci ich oslovujú v ich rodinných domoch s ponukami na kúpu

Polícia upozorňuje najmä seniorov na podvodné praktiky ľudí, ktorí práve túto vekovú kategóriu oslovujú pod rôznymi zámienkami v ich rodinných domoch.

Ilustračný obrázok k článku Polícia varuje seniorov: Podvodníci ich oslovujú v ich rodinných domoch s ponukami na kúpu
Zdroj: Martin Károly

„Tieto osoby sa neštítia prísť do dvora a usilujú sa odlákať pozornosť domácich. Pýtajú sa ich, či nemajú na predaj hydinu alebo čokoľvek, za čo by im mohli ponúknuť peniaze. Vždy bývajú viacerí, jeden sa rozpráva na dvore s domácimi a zabáva ich, ďalšia osoba sa pritom nepozorovane dostane do domu, kde kradne,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Dva prípady sa stali v predchádzajúcich dňoch v okrese Levice. Do dvora 64-ročnej dôchodkyne prišiel pod zámienkou kúpy husí neznámy muž. „V tomto prípade domáca zareagovala pohotovo aj preto, že svoj dom neobýva sama, a nevítaného hosťa z dvora vypoklonkovala,“ uviedla Bruchterová. V druhom prípade sa s nepozvaným návštevníkom v kuchyni svojho domu stretla 67-ročná dôchodkyňa. Páchateľ sa dostal až do vnútorných priestorov domu, kde prehľadal izby a porozhadzoval veci. Po stretnutí s majiteľkou z domu vybehol a ušiel.

Polícia obidva prípady vyšetruje ako prečin porušovania domovej slobody, v druhom prípade aj ako prečin krádeže v štádiu pokusu. Kriminalisti z Levíc na základe operatívnych informácií zistili, že podozrivými zo spáchania týchto skutkov sú dvaja muži vo veku 46 a 21 rokov. Voči staršiemu z dvojice už bolo vznesené obvinenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM