Správy

Polícia vyvracia hoax, ktorému snáď nikto neuveril: Slovensko vraj prijme 38-miliónov utečencov

Vody internetu občas rozvíri správa, ktorá stojí za preskúmanie. Nedávno ktosi šíril správu o obrovskom množstve migrantov, ktorí údajne majú prísť na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyvracia hoax, ktorému snáď nikto neuveril: Slovensko vraj prijme 38-miliónov utečencov
Zdroj: TASR

Polícia v boji proti hoaxom a neovereným správam založila stránku na facebooku s názvom Hoaxy a podvody – Polícia SR. Prostredníctvom nej vyvracia množstvo nepravdivých správ a podvodov. Aktuálne sa muži zákona pozreli na zúbok správe, ktorá je už vo svojej podstate poriadne pritiahnutá za vlasy.

Prostredníctvom sociálnych sietí sa v posledných dňoch začala šíriť správa, ktorá vraví, že Slovensko prijme 38 miliónov migrantov. Nuž, čo dodať. Poďme sa pozrieť na trefné vysvetlenie polície.

„Tento hoax sa v posledných dňoch šíri prostredníctvom sociálnych sietí, odvolávajúc sa na dokument z roku 2009 o migrácii, kde bol matematický, avšak nie reálny prehľad maximálnej kapacity krajín Európskej únie. Postoj Slovenska je v tejto téme jasný rovnako ako nezáujem migrantov o našu krajinu – o čom svedčia štatistiky a realita posledných rokov, keď migračná kríza vrcholila,“ informuje polícia.

Treba uznať, že deklarovaný počet 38 miliónov je poriadne prehnané číslo.

„Pre zaujímavosť, momentálne sa na Slovensku nachádza 62 žiadateľov o udelenie azylu, tento rok bol udelený azyl jednej osobe,“ píše polícia na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR a dodáva: „Takéto úvahy a dezinformácie majú hodnotu asi takú ako úvaha, že na Slovensku môže žiť 49 035 000 00­0 ľudí, čo zodpovedá rozlohe SR (49 035 000 0­00 m2), vďaka čomu bude mať každý pre seba jeden meter štvorcový.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM