Správy Politika

Politické nálady Slovákov sa MENIA: Voľby by začiatkom roka vyhral Ficov Smer

Voľby by začiatkom roka vyhral Smer-SD s podporou 17,9 percenta, ktorý by tak predbehol dlhodobú stálicu v prieskumoch: Pellegriniho Hlas-SD.

Ilustračný obrázok k článku Politické nálady Slovákov sa MENIA: Voľby by začiatkom roka vyhral Ficov Smer
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nasledovala by strana Hlas-SD s podporou 15,6 percenta a Sme rodina s 10,9 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Median SK.

Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko s podporou 9,6 percenta voličov. Hnutie OĽANO by získalo 8,7 percenta, SaS 7,8 percenta a KDH 6,4 percenta hlasov.

Pred bránami parlamentu by skončili strany Republika (4,5 percenta) a Aliancia (4 percentá). SNS a Za ľudí by získali zhodne po 2,6 percenta hlasov. ĽSNS by malo 2,4 percenta. Podporu 1,8 percenta voličov by mala Dobrá voľba a Modrá koalícia.

Ochotu zúčastniť sa na hypotetických parlamentných voľbách deklarovalo 60 percent opýtaných. Úplne istých svojou voľbou si je len mierne viac ako polovica tých, ktorí deklarujú účasť.

Najdôveryhodnejším politikom je podľa prieskumu prezidentka Zuzana Čaputová, ktorej deklaruje podporu 37 percent opýtaných. Nasledujú poslanci Národnej rady SR Peter Pellegrini (nezaradený), Robert Fico (Smer-SD) a predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Prieskum realizovali na vzorke 1029 respondentov od 9. januára do 5. februára.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM