Webnoviny - Svet

Poľský premiér varoval stavebné spoločnosti pred meškaním

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/APWLOCLAWEK 2. júna (WEBNOVINY) – Poľský premiér Donald Tusk varoval staviteľov najdôležitejších projektov súvisiacich s futbalovými majstrovstvami Európy, ktoré sa uskutočnia v krajine v roku 2012, že môžu prísť o zmluvy, ak nedodržia stanovené termíny.

Kontinentálny šampionát usporiada spolu s Poľskom aj Ukrajina a Tusk označil práve včasné vybudovanie infraštruktúry za najdôležitejší bod prípravy pred týmto futbalovým sviatkom. Výstavba Národného štadióna a diaľnica v centre krajiny sú zatiaľ „pozadu“.

„V oboch prípadoch som vykonal rázne kroky. Všetko sa musí dokončiť podľa pôvodných zmlúv. V opačnom prípade by to Poľsko stálo veľmi veľa peňazí navyše,“ vyhlásil Tusk.

Poľské Národné športové centrum (NŠC), ktoré dohliada na práce ne Národnom štadióne, dalo stavebným spoločnostiam dvojtýždňovú lehotu, aby dokončili schodištia, priestory pre divákov a iné „drobné práce“. „Ak spoločnosti nedodržia toto ultimátum, máme právo vypovedať zmluvy,“ vyhlásila hovorkyňa NŠC Daria Kulinská.

Donald Tusk je veľkým futbalovým fanúšikom a pre úspech ME 2012 robí všetko, čo je v jeho silách, vrátane prispievania na budovanie stoviek kilometrov diaľnic a rôznych aktivít v politickom i športovom svete.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM