Ľubomír Hudačko Futbal

Poprad chyboval v obrane: V prvom zápase sezóny dostal päť gólov

V zelenobielom drese zažiaril v prvom kole Doxxbet ligy Dávid Leško, ktorý hattrickom pomohol k výhre Prešova 5:1 nad Popradom.

Ilustračný obrázok k článku Poprad chyboval v obrane: V prvom zápase sezóny dostal päť gólov
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas ale začal nátlakom Popradčanov, ktorí sa do súpera zvučného mena zahrýzli v úvode bez rešpektu. Postupne však prebral iniciatívu domáci tím a výsledkom toho bol úvodný gól Lukáša Eliáša v jeho debute na 1:0.

Pekná kombinácia roztlieskala tribúny a hralo sa väčšinou pred bránou nováčika z Popradu. Tatran umne držal loptu a mal čo povedať aj vpredu. Prienik hodný potlesku predviedol Ivanko-Macej a keď po faule na neho premenil penaltu Dávid Leško, bolo 2:0. Lenže domáci sa tešili len päť minút, potom po nepríjemnej vzájomnej zrážke spoluhráčov v zelenobielom bol otrasený kapitán Krajnik a hostia z protiútoku znížili gólom Kubusa na 2:1.

Po zmene strán sa do duelu síce kapitán Michal Krajnik vrátil, ale napokon pre dozvuky zranenia musel odstúpiť. Bola to tak uz tretia strata kapitána Prešova v krátkej dobe. Prednedávnom totiž z klubu odišli bývali kapitáni Ján Papaj a Peter Petráš. Tatran držal jednogólový náskok až do 72. minúty, keď po rýchlej kombinácii unikol obrane Leško a s prehľadom upravil na 3:1. To však nebolo z jeho strany všetko, hneď o dve minúty po podobnom brejku zvýšil aj na 4:1 a dosiahol hattrick. V závere ešte prikrášlil výsledok únikom Ivanko-Macej strelou do rohu brány na 5:1. Nepotešilo zranenie obrancu Barteka úplne v závere.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Krajník „K“ (48. Bartek), Micherda, Dzurík, Voda – Jacko, Poliaček (75. Hruška) – Belejík, Leško, Ivanko-Macej – Eliáš (63. Katona).

FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Šuľa, Bendík, Tropp (62. Rams) – Janigloš, Palutka – Monka (46. Pilát), Maliňák (73. T. Ferenc), M. Ferenc – Kubus

Vladimír Lajčák: „Gratulujem Stanovi k debutu. Snažili sme sa o defenzívu, ale podali sme naivný výkon v obrane. Súpera sme nemali čím prekvapiť. Útočníci Prešova sú šikovní, moji hráči musia dozrieť. Tatran po zmene strán nemal šancu, ale dal góly a šli sme do kolien. Vieme, čo musíme urobit lepšie.“

Stanislav Varga: „Počítal som s tým, že to bude ťažký zápas. Som rád, že sme ho vyhrali. Som rád, že sme uhrali štandardky. Nešli sme po góle psychicky dole a tie šance, čo sme mali sme využili. Poprad bol ťažký súper. Rozhodlo to, ze útočníci dali svoje šance. Smutný som, ze sme možno prišli o dvoch stopérov.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM