Peter Handzuš Basketbal

Popradčanky zdolali v dramatickom zápase Šamorín. Fanklub si vyskandoval rybičku

Po prehrách s Piešťanmi, Slovanom a Good Angels už museli popradské basketbalistky poriadne zabrať, aby nestratili možnosť bojovať o konečné piate miesto v tabuľke ženskej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky zdolali v dramatickom zápase Šamorín. Fanklub si vyskandoval rybičku
Foto: Peter Handzuš

Úvodná štvrtina bola úplne v réžii domácich basketbalistiek a nikto neveril, že by osem dievčat zo Šamorína zápas dokázalo zdramatizovať. Opak sa ale stal pravdou a nasledujúce dve štvrtiny bodovo patrili tímu hostí. Záver zápasu za výraznej podpory fanklubu a divákov zvládli Popradčanky lepšie a získali dôležité body za víťazstvo nad štvrtým tímom tabuľky.

„Na tento ťažký zápas sme sa pripravovali celý týždeň. Pracovali sme na každom detaili, rozoberali sme hru Šamorína. Som rád, že sa to oplatilo. Dievčatá do toho dali srdce. V šatni som povedal, že do toho treba ísť aj za cenu krvavých lakťov, krvavých kolien, možno aj tváre. Podarilo sa nám vyhrať a mám z toho veľkú radosť,“ povedal po zápase tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Po zápase si fanklub, ktorý Popradčania poznajú aj z hokeja, vypýtal rybičku. Po domácom trénerovi ju pre fanklub skočili aj dievčatá BAM Poprad. „Fanklub si zaslúži pochvalu. Hrá sa úplne inak, keď máte takú podporu. My sa poznáme roky rokúce dozadu. Tak, ako oni prídu tu, ja idem niekedy s nimi na hokej. Dostal som od nich dokonca aj dres. Som rád, že nás prišli podporiť a veľmi im za to ďakujem,“ dodal Skočovski.

Basketbalistky BAM Poprad čaká v základnej časti ešte päť zápasov. Doma sa predstavia proti súperkám z hornej časti tabuľky – Ružomberku a Piešťanom. Oveľa dôležitejšie zápasy budú ale hrať vonku. Tam ich čakajú basketbalistky Banskej Bystrice, Cassovie Košice a o konečnom poradí možno rozhodne až posledný zápas proti Slovanu Bratislava.

BAM Poprad – ŠBK Šamorín 63:58 (16:3, 14:17, 10:18, 23:20)
Najviac bodov: Petríková 20, Theiner 12, Kudličková 10 – Slamová 22, Lewis 13, Bartánusová 10

BAM Poprad - ŠBK Šamorín
74
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Basketbalistky zdolali Šamorín
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM