Monika Földešiová Tlačové správy

Portál ŠTUDENT 24 oslavuje: Teší sa veľkej obľube už 1 rok!

Mládežnícka obec na Slovensku sa môže tešiť kvalitnej informovanosti. Vďaka študentskému portálu sa už po dobu 1 roka aj samotní študenti podieľajú na jeho tvorbe, čím dokazuje svoju unikátnosť. Pozrite sa, čo všetko dosiahli a čo ešte pripravujú.

Ilustračný obrázok k článku Portál ŠTUDENT 24 oslavuje: Teší sa veľkej obľube už 1 rok!

Všetky užitočné informácie pod jednou strechou. Aj takto by sa dal charakterizovať portál Študent 24 ako novinka na slovenskej mediálnej scéne. „Vznikol ako iniciatíva mladých ľudí, ktorých trápila slabá informovanosť, roztrúsenosť informácii. Takto to zastrešuje spravodajský portál, na ktorom si všetci študenti a mladí ľudia nájdu potrebné informácie, databázu škôl, články o maturitách, prihláškach, grantoch, …“ vraví o svojom zámere autor projektu Jaro Dodok. „Samotná myšlienka vytvoriť jedinečný web pre mladých ľudí mi skrsla v hlave pri podujatí Press Day, keď sa ma študenti pýtali, aké médium by som im odporučil. Vtedy som zistil, že to, čo mládež hľadá, na internete ešte chýba,“ vysvetľuje podnet k vzniku. Na webe nechýba ani zábavná zložka – rozhovory s ľuďmi zo sveta kultúry, športu a v neposlednom rade sekcia s fotkami a videami.

Vedenie portálu www.student24.sk sa snaží rozvíjať potenciál mladých ľudí a odovzdávať im cenné skúsenosti z oblasti žurnalistiky. Nielen zostaviť článok, natočiť video či správne fotiť, ale aj vytvárať zaujímavé eventy a workshopy. Za portálom stojí tím viac ako 60 ľudí, ktorí si projektom za celý rok prešli. Niektorí sa zdržali krátko, iných myšlienka zaujala natoľko, že tvoria web dodnes. Médium im teda poskytuje rozsiahlu prax, ktorú zamestnávatelia čoraz častejšie od mladých ľudí žiadajú.

Študent 24 sa pustil aj do organizovania celoslovenských podujatí. Snáď najznámejším je HUG DAY 2012 (Deň objatí), kedy rozdali títo mladí ľudia asi v 4 slovenských mestách viac než 8 000 objatí. Okrem toho usporiadali niekoľko stretnutí mladých redaktorov v rámci celého Slovenska alebo oslavovali Deň mládeže a študentstva. V uliciach ich budete stretávať častejšie. „Pripravujeme zaujímavé eventy ako Freezing Day, koncerty mladých kapiel, ale aj jeden seriál v spolupráci so stredoškolskými a vysokoškolskými internátmi. Chýbať nebude ani pokračovanie úspešného Dňa objatí, ktorý tento rok pripadne na 26. júna až v 14 mestách,“ informuje o akciách Dodok.

V redakcii Študent 24 dnes pracuje približne 40 redaktorov a fotografov od Bratislavy, cez Poprad, až po Sobrance. Títo mladí novinári za uplynulý rok pripravili takmer 1 500 článkov a rovnakým počtom fanúšikov sa môžu pochváliť aj na sociálnej sieti. Denne portál navštívi priemerne tisícka internetových užívateľov. Medzi najvyznámnejších partnerov Študent 24 patrí organizácia Stredoškolská študentská únia Slovenska, Pindex.sk, AIESEC Banská Bystrica, hudobný portál musi-zone.eu, viaceré školy i miestne organizácie.

Ak máte záujem stať sa súčasťou tohto unikátneho projektu, učiť sa novým veciam a naberať cenné skúsenosti, napíšte na dodok@global24.sk

Viac informácií získate aj na www.student24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM