Aktualizované ELA Politika

Poslanec OĽaNO sa postavil Matovičovi: Pozrite sa do zrkadla! Ľudia už majú na vás alergiu...

Na premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) sa to za posledné dni valí z každej strany. Kým Sputnik V sa stal rozbuškou medzi ním a stranami SaS a Za ľudí, ticho už nie sú ani vlastní straníci.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec OĽaNO sa postavil Matovičovi: Pozrite sa do zrkadla! Ľudia už majú na vás alergiu...
Zdroj: Instagram.com/jan_kroslak

Situácia v koalícii pripomína tlakový hrniec, z ktorého syčí para. A buď sa dusno okolo ruskej vakcíny pomaly vyparí a atmosféra ukľudní, alebo to „rupne“ a pôjde do tuhého.

Premiér chce využiť Sputnik V nielen ako zbraň proti korone, ale aj proti svojim vzbúreným koaličným partnerom. Chce ich dotlačiť do rýchleho rozhodnutia, ako bude pokračovať vláda ďalej.

Gin z fľaše…

Proti svojmu straníckemu šéfovi a predsedovi vlády Igorovi Matovičovi však otvorene vystúpil poslanec OĽaNO Ján Krošlák. Rozhodol sa „vypustiť gina z fľaše.“

"Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán premiér,“ odkazuje mu v rozsiahlom statuse na sociálnej sieti. Tvrdí, že sa už nedokáže pozerať známym do očí za to, ako premiér riadi krajinu.

Podľa neho poslanci v strane nie sú žiadne ovce a aj v OĽaNO sú ľudia, ktorí by viedli krajinu lepšie. „Z politického marketingu a freestylu premiéra sa stáva diagnóza, ktorá má charakter veľkej alergie väčšiny Slovákov na jeho osobu.“

Uráža ľudí

„Neuvážené, provokujúce a niekedy infantilné statusy aj napriek radeniu poradcov zo všetkých strán stále pokračujú. Urážanie ľudí, one man nápady, agresívny spôsob boja, akoby sme boli v opozícii, tiež stále pokračuje,“ neberie si servítku pred ústa Krošlák.

Na poste premiéra by mohol byť napríklad terajší minister financií Eduard Heger, minister obrany Jaroslav Naď či podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (všetci OĽANO), uviedol Krošlák pre TASR.

Ako ďalej vysvetľuje, pokles preferencií OĽaNO vôbec nesúvisí s covidom, „veľká väčšina Slovákov nie sú hlupáci, ale prepad priamo súvisí so správaním premiéra“, dodáva poslanec.

Stoja za premiérom

Aktualizované 16:02 Grendel pre TASR reagoval, že nebude ten, kto „vrazí dýku do chrbta premiéra“. Komentovať svojich kolegov nechce.

„Súčasná kríza je najvážnejšia od volieb. Hodnotiť správanie partnerov alebo komentovať kolegov by malo potenciál túto krízu prehlbovať a ja na tom určite nemám záujem. Mojím cieľom je zaoberať sa potrebami občanov a nie náladami iných politikov,“ skonštatoval.

Naď o pozícii premiéra neuvažuje. Podľa jeho hovorkyne Martiny Kovaľ Kakaščíkovej chce minister obrany dokončiť projekty, ktoré v rezorte rozbehol.

„Minister obrany je presvedčený, že Igor Matovič svoj mandát premiéra zastáva svedomito a v súčasnej neľahkej situácii robí tie najlepšie rozhodnutia v prospech krajiny,“ doplnila pre TASR.

Poslanci OĽANO podľa šéfa klubu Michala Šipoša stoja za vládou Igora Matoviča. „Ľudia nás poznajú ako slobodných ľudí, ktorí vedia do vlastných radov vyjadriť aj kritický názor. To ale neznamená, že spolu nedržíme, práve naopak – náš poslanecký klub patrí medzi najsúdržnejšie a v kľúčových chvíľach sme už aj v minulosti ukázali, že pevne stojíme za vládou Igora Matoviča,“ reagoval pre TASR.

Rekonštrukciu vlády spomína SaS a Za ľudí, pripúšťa ju aj Sme rodina. O výmene na poste premiéra opakovane hovorí šéf SaS Richard Sulík. Koalícia má naďalej rokovať o svojom fungovaní.

Súvisiace články

Prisiel cas pozriet sa do zrkadla, pan Premier. Rozhodol som sa vypustit tohto gina z flase len preto, lebo uz ma nebavi...

Posted by Ján Krošlák on Thursday, March 4, 2021
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM