Barbara Dallosová Regióny

Posun v prípade uzavretých Kremnických Baní: Cestári prehovorili o termíne

Uzavretý horský priechod pije krv vodičom i obyvateľom okolitých obcí už týždne. Projekt je podľa cestárov hotový, práce by mohli začať už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Posun v prípade uzavretých Kremnických Baní: Cestári prehovorili o termíne
Zdroj: TASR

S rekonštrukciou cesty na uzatvorenom horskom priechode Kremnické Bane by sa malo začať už o niekoľko týždňov. Hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SCS) Zuzana Hromcová potvrdila, že riešenia rekonštrukcie sú už navrhnuté. ,,V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Predpokladáme, že by sa mohlo začať v polovici októbra," uviedla Hromcová.

Čítajte tiež: Dopravcovia s jasným odkazom: Aj rok na opravu priechodu Kremnické Bane je pridlho!

Cestu na hlavnom ťahu z Kremnice na Martin pri Kremnických Baniach podmyl prívalový dážď ešte 31. júla. Škody spôsobili dopravné komplikácie. Na spomínanom úseku je cesta uzatvorená pre verejnú dopravu s výnimkou dopravnej obsluhy.

,,To znamená, že obyvatelia obce, ktorí tam žijú, majú možnosť prepraviť sa s vozidlom k miestu svojho bydliska a naspäť," vysvetlil riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiari nad Hronom Ján Valent s tým, že rovnako to platí pre autobusy so zastávkou v Kremnických Baniach.

Aj napriek tomu však podľa starostu Kremnických Baní Juraja Vozára autobusy do obce nezachádzajú. Miestna samospráva sa preto v súčasnosti snaží dosiahnuť, aby sa to zmenilo.

Pozrite aj: Na obchádzku doplatia aj školáci: Deti z dedín pri Kremnici môžu do školy meškávať

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM