Zo zahraničia

Potápač pomáhal pri záchrane v thajskej jaskyni: Teraz zažaloval Elona Muska

Potápač počas leta pomáhal pri záchrannej akcii v thajskej jaskyni. Veľkopodnikateľa Elona Muska zažaloval za krivé obvinenie z "pedofílie" zverejnené na Twitteri.

Ilustračný obrázok k článku Potápač pomáhal pri záchrane v thajskej jaskyni: Teraz zažaloval Elona Muska
Zdroj: TASR

Britský potápač Vernon Unsworth, ktorý toto leto pomohol zachrániť chlapčenský futbalový tím uviaznutý v zaplavenej thajskej jaskyni Tham Luang, zažaloval šéfa americkej automobilky Tesla Elona Muska za to, že ho označil za „pedofila“. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra AP.

V Thajsku žijúci Unsworth zažaloval Muska za krivé obvinenie z „pedofílie“ zverejnené na Twitteri, na ktorom má šéf Tesly 22,5 milióna „followerov“.

V žalobe, podanej na federálnom súde v kalifornskom Los Angeles, žiada Unsworth aj vyše 75 000 dolárov odškodného a vydanie súdneho nariadenia, ktoré Muskovi zabráni v ďalších obvineniach voči potápačovi.

Musk nazval Unswortha „pedofil“ po tom, čo ho potápač kritizoval v televíznom interview. Musk a inžinieri zo spoločnosti SpaceX totiž skonštruovali malú ponorku a dopravili ju do Thajska s tým, že má pomôcť pri záchrane chlapcov a ich trénera. Miniponorku však záchranári v jaskynnom komplexe na severe Thajska nevyužili, pričom Unsworth ju označil za nepraktickú a za „PR ťah“. Musk neskôr obvinil Unswortha z toho, že do Thajska sa presťahoval preto, aby bol so svojou nevestou, ktorá je od potápača približne o 12 rokov mladšia.

Unsworth bol súčasťou medzinárodného tímu potápačov, ktorý v júli zachránil 12 malých futbalistov a ich 25-ročného trénera. Tím Diviaci uviazol na viac ako dva týždne vo vnútri jaskyne – bol tam od 23. júna, keď jediný východ z nej zatarasili bleskové záplavy, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Britský potápač Unsworth pozná uvedenú jaskyňu Tham Luang ako málokto na svete a práve jeho vedomosti o tomto jaskynnom systéme boli kľúčové pri záchrane uviaznutých.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM