Tlačové správy

Potešte svoju záhradu novým nábytok

Počas letných horúčav, keď slnko páli ako z kanónu, je žeravý asfalt v meste jedno veľké utrpenie. Tešíte sa z roboty domov, kde sa okamžite pôjdete schladiť do svojej záhrady.

Ilustračný obrázok k článku Potešte svoju záhradu novým nábytok
Zdroj: TASR

Nič nie je lepšie, ako si po horúcom dni v chládku korún stromov prečítať oddychovú knihu či užiť poobednú kávu. Lenže bez záhradného nábytku to veľmi nejde. Ako postupovať pri jeho kúpe?

Najviac záleží na materiáli

Najprv si vyberte materiál a až potom riešte dizajn. Pretože, keby ste si vyberali podľa dizajnu, mohlo by sa stať, že by ste si kúpili nábytok z materiálu, ktorý vám vôbec nevyhovuje len kvôli tomu, že sa vám páči. Rozhodnite sa, či chcete ratanový záhradný nábytok, drevený, plastový alebo kovový? Každý má svoje výhody a nevýhody.

Stavte na kvalitu

Záhradný nábytok s dlhou životnosťou by pri kúpe mala byť vaša hlavná požiadavka. Ďalej je dobré, keď sa o nábytok nemusíte príliš starať – žiadne natieranie ochranných náterov, ošetrovanie proti škodcom či každodenné umývanie. Dôležitá je aj pevná konštrukcia a vysoká nosnosť, to platí hlavne pri stoličkách. Zabúdať ale nesmiete ani na pohodlnosť, áno, dá sa zvýšiť vankúšikom či sedákom, ale načo to komplikovať?

Drevo
+ prírodný a elegantný vzhľad
+ vysoká životnosť
+ pevná konštrukcia
- náročné na údržbu

Plast
+ nízka cena
+ jednoduchá údržba
+ ľahký na manipuláciu
- nehodí sa veľmi do prírody
- nízka nosnosť

Kov
+ pevná konštrukcia
+ vidiecky vzhľad
+ vysoká nosnosť
- ťažký na prenášanie
- náchylný ku korózii

Ratan
+ veľmi jednoduchá údržba
+ vizuálne príťažlivý
+ solídna konštrukcia
- vyššia cena

Na základe tohto sumáru sa sami rozhodnite, ktorý záhradný nábytok je pre vás najlepší a najvhodnejší. Vždy vyberajte tak, aby sa nábytok hodil nielen do záhrady, ale tiež korešpondoval s celkovým vzhľadom domu. Keď sa budete týmto riadiť, neurobíte krok vedľa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM