Ľubomír Hudačko Správy

Potešujúca info pre vodičov: Kuzmányho ulica v Prešove má byť sprejazdnená už do konca septembra

Jedna z mnohých rekonštruovaných ciest v Prešove by mohla byť dokončená dokonca ešte skôr, ako bolo prvotne v pláne. Kým obchvat pri ZVL výrazne mešká, Kuzmányho ulica vo veľkom finišuje. A sprejazdnená bude zrejme do konca septembra. Pre vodičov je to tak potešujúca informácia.

Ilustračný obrázok k článku Potešujúca info pre vodičov: Kuzmányho ulica v Prešove má byť sprejazdnená už do konca septembra
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba cesty III. triedy v širšom centre mesta Prešov – Kuzmányho ulica, bude dokončená skôr, ako sa predpokladalo. Zhotoviteľ stavby deklaroval, že stavba by nemala byť sprejazdnená v októbri, ale zrejme už do konca septembra. Uviedla tak hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková.

Nutné aj dopravné obmedzenia

„Hoci cesta už vyzerá byť celkom hotová, ešte stále sa robia viaceré dokončovacie práce. Stále sa pracuje na protihlukových stenách i cyklistickom chodníku. V závislosti od priaznivých poveternostných podmienok bude potrebné ešte položiť obrusné vrstvy vozovky. Na najbližšom kontrolnom dni budúci týždeň projektant doloží riešenie prepojenia cyklistických chodníkov z Rusínskej ulice na Kuzmányho," spresnil riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák.

Ako tiež uviedol, v nasledujúcich týždňoch sa bude realizovať napojenie Kuzmányho ulice na križovatku Rusínska – Východná a svetelná synchronizácia križovatiek. Riadenie napojenia zabezpečuje Slovenská správa ciest. Prinesie to však aj dočasné dopravné obmedzenia na niektorých úsekoch ciest nachádzajúcich sa v tesnej blízkosti stavby.

Odkúpenie pozemkov riešili tri roky

Prestavba komunikácie, ktorá má spojiť Rusínsku ulicu s Čiernym mostom a zlepšiť tak prejazd na sídlisko Sekčov z centra mesta, sa začala v septembri 2014. Stavbu v hodnote 1,3 milióna eur realizuje akciová spoločnosť Doprastav. Mesto spolu s krajskou samosprávou riešilo odkúpenie pozemkov pre túto stavbu asi tri roky.

Celá stavba je rozčlenená do 38 stavebných objektov, čo spôsobuje najmä početné prekládky inžinierskych sietí. Výstavba 300 metrov dlhého úseku zahŕňa okrem úpravy cesty aj rozšírenie mosta nad železničnou traťou, chodníky a cyklistické pruhy, výstavbu protihlukovej steny či rekonštrukciu verejného osvetlenia.

Čítajte tiež:

Obchvat v Prešove čaká na dokončenie: V hre aj odstúpenie od zmluvy kvôli finančným problémom zhotoviteľa!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM