Peter Simon Správy

Potravinová pomoc dorazila do Dobšinej aj v septembri: Koľko balíkov sa rozdá?

Pomoc je určená pre rodiny s nezaopatrenými deťmi, tiež starobných a invalidných dôchodcov, kde vo všetkých prípadoch musia byť príjemcovia v hmotnej núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Potravinová pomoc dorazila do Dobšinej aj v septembri: Koľko balíkov sa rozdá?
Foto: Juraj Karika

V stredu, 6. septembra 2017 do Dobšinej dorazila v prepravnom kamióne po májovej ďalšia vlna potravinovej pomoci. V našej oblasti túto činnosť vykonáva asistenčná služba Slovenského Červeného kríža (SČK), ako distribútor zadávateľa, ktorým je Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Pomoc je určená pre rodiny s nezaopatrenými deťmi, tiež starobných a invalidných dôchodcov, kde vo všetkých prípadoch musia byť príjemcovia v hmotnej núdzi.

Dovedna bude v meste Dobšiná vydaných 804 balíkov s potravinovou pomocou, ktoré budú putovať do 168 rodín.

Balíčky sa budú vydávať 13.9.2017od 8:00 hod. v priestoroch hasičskej strážnice Dobrovoľného hasičského zboru mesta Dobšiná, v jednom z vyprázdnených garáži, kde sa zriadil provizórny sklad pre potraviny, v ktorom sú na paletách umiestnené stovky zaistených balíčkov.

Jeden balíček potravinovej pomoci váži 13 kg a sociálne odkázaní obyvatelia v ňom nájdu hrach, fazuľu, olej, cukor, múku, ryžu, cestoviny, konzervy, sušené mlieko a instantné polievky, všetko v celkovej hodnote 33,66 eur.

Distribúcia balíčkov je financovaná z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD), ktorý vznikol v roku 2014. Je v ňom vyčlenených na tieto aktivity do roku 2020 64,8 milióna eur. Náklady na distribúciu potravinových balíčkov vrátane sprievodných opatrení predstavujú 54,4 milióna eur. Kompetentní potvrdzujú, že možno očakávať ešte niekoľko vĺn potravinových pomocí aj v našej oblasti.

Foto: ilustračné

Zdroj: mestodobsina.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM