Futbal

Potvrdené: VSS Košice ukončil činnosť

Slovenský futbalový klub FC VSS Košice definitívne potvrdil, že nenastúpi do 2. ligy. Asociácia klubov II.ligy rokuje o náhrade.

Ilustračný obrázok k článku Potvrdené: VSS Košice ukončil činnosť
Zdroj: TASR

Slovenský futbalový klub FC VSS Košice definitívne potvrdil, že nenastúpi do 2. ligy. Informoval o tom vo štvrtok na oficiálnom webe s tým, že klub končí svoju športovú činnosť.

„Vážení fanúšikovia a členovia klubu FC VSS Košice, s poľutovaním vám musíme oznámiť, že aj napriek našim snahám a rokovaniam, ktoré prebiehali až do dnešného dňa (štvrtok 27. júla – pozn.), sa nám nepodarilo zabezpečiť financovanie na chod novej sezóny, preto sme museli pristúpiť ku krokom, ktoré sme už uviedli v našom vyhlásení zo dňa 13. júna 2017. Dnes sme oficiálne oznámili príslušným orgánom SFZ, že k dnešnému dňu, t.j. 27. júlu 2017, ukončujeme svoju športovú činnosť a to vo všetkých kategóriách. Veľmi nás to mrzí, avšak dúfame, že nás pochopíte, že sme inú možnosť nemali. Chceme sa vám, našim verným fanúšikom a členom klubu, poďakovať za doterajšiu spoluprácu, podporu a pochopenie,“ stojí vo vyhlásení na www.fcvsskosice.sk.

O odstúpení klubu z 2. ligy už vo štvrtok informoval www.profutbal.sk. Druhá liga sa začne v piatok 28. júla v novom formáte. Má mať 16 účastníkov a celoslovenskú pôsobnosť. Ako uviedol profutbal.sk, zástupcovia všetkých druholigových klubov sa vo štvrtok 27. júla stretli pred štartom 2. ligy vo Vyhniach a témou rokovaní bola aj účasť jej minuloročného víťaza. Ten mal právo štartu vo Fortuna lige, ale pre nesplnené licenčné podmienky v nej napokon hrať nemôže. Medzi slovenskou elitou ho nahradil FC Nitra.

„Žlto-modrí“ mali hrať domáce súboje v 2. lige v Žiline, ten prvý mali odohrať už túto sobotu proti rezerve Podbrezovej. Košice ale ani neabsolvovali letnú prípravu. Realizačnému tímu skončili zmluvy k 30. júnu, tréner Jozef Majoroš prijal ponuku asistentského postu vo fortunaligových Michalovciach. Odchody sa nevyhli ani hráčskemu kádru, naposledy odišiel Nikola Ristovski, ktorý posilnil košickú Lokomotívu.

„Práve teraz vo Vyhniach rokuje asociácia klubov II. ligy a zástupcovia SFZ o tom, či bude mať súťaž 16 tímov, alebo sa bude hrať s 15 klubmi. O výsledkoch rokovania budeme bezprostredne informovať futbalovú verejnosť,“ povedala hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM