TOS Lifestyle

Používate ho aj vy? TENTO emotikon je vraj urážlivý, 10-ročný chlapec inicioval petíciu

Vezme si Apple slová 10-ročného chlapca k srdcu a upraví jeden zo svojich smajlíkov?

Ilustračný obrázok k článku Používate ho aj vy? TENTO emotikon je vraj urážlivý, 10-ročný chlapec inicioval petíciu
Zdroj: Unsplash.com

10-ročný Angličan Teddy je presvedčený, že emotikon s okuliarmi od Apple vyvoláva nesprávny dojem o ľuďoch, ktorí nosia okuliare.

V čom je problém? Výrazné predné zuby. Chlapec v tejto súvislosti spustil petíciu a žiada Apple, aby tohto „smajlíka“ zmenili.

Navrhol nového

„Apple to sťažuje tým, čo nosia okuliare. Nútia ľudí, aby si mysleli, že sme šprti. Som z toho smutný a rozčúlený, okrem mňa aj tisíce ľudí na celom svete to považujú za urážlivé,“ povedal Teddy pre BBC.

Nie je to len o kritike, Teddy predstavil svoj návrh, ako upraviť tento emotikon. Zuby schoval a nahradil ich jemný úsmev.

„Okuliare majú tenšie rámy a namiesto hrozných zajačích zubov je tam malý úsmev,“ vysvetlil chlapec.

Pomohla učiteľka

O svoje pocity z predmetného emotikonu sa podelil s jednou zo svojich učiteliek Lisou, ktorá mu následne pomohla naštartovať petíciu.

„Milujem jeho zvedavú myseľ a ako bojuje za to, v čo verí,“ uviedla učiteľka. Chváli ho nielen ona, veľa ďalších ľudí sa stotožňuje s jeho názorom a podporili petíciu, ktorú inicioval.

Teddy verí, že by Apple mohol vziať jeho návrh do úvahy. Ako tvrdí, okuliare nosí rád, pretože vďaka nim oveľa lepšie vidí a vyzerajú štýlovo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM