Hádzaná

Považská Bystrica stráca šancu na play-off: Topoľčany si poistili druhé miesto

V sobotnom zápase 6. kola nadstavby o 1. až 6. miesto hostila v pútavom zápase Považská Bystrica v tabuľke druhé Topoľčany. Stretnutie bolo síce vyrovnané, ale rozhodujúce momenty lepšie zvládli hostia.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica stráca šancu na play-off: Topoľčany si poistili druhé miesto
Zdroj: Barbora Talačová

Prvý gól stretnutia mohli streliť domáci hráči, ale Šimona Macháča vychytal Meluš, čím akoby naznačil, čo sa bude v zápase diať. Hostia sa tak ujali vedenia 2:0, pričom domáci svoj strelecký účet otvorili až v piatej minúte z ruky Valla. No o ďalších päť minút Topoľčany ušli na tri góly, keď po góle Kučera svietilo na tabuli 2:5. Po góle tohto ukrajinského hráča bol v 18. minúte stav 5:9, čo bolo najvyššie vedenie Agra v prvom polčase. Domáci ho síce mierne dohnali, ale v poslednej minúte prvého polčasu si nechali streliť dva zbytočné góly, čím Topoľčany získali opäť štvorgólový náskok, čo sa neskôr ukázalo ako zlomové.

Začiatok druhého polčasu mal úplne iné parametre ako ten prvý. Zrazu začali vo veľkom padať góly na oboch stranách. Hostia v prvých trinástich minútach druhého polčasu dali gól z každého útoku, ktorý mali. Domáci sa nadreli na gól viac, a hoci im to tiež padalo viac ako v prvom polčase, priblížiť sa k súperovi nedokázali, práve naopak, na začiatku 43. minúty prehrávali najvyšším rozdielom v zápase 17:23. Približne v týchto chvíľach sa dostal do brány aj legendárny Richard Štochl, no domáci sa ho nezľakli. Postupne začali ukrajovať z náskoku súpera, no tá strata bola až príliš veľká na to, aby sa dala proti kvalitnému súperovi zmazať.

V kombinácii s výsledkom zápasu Šaľa – Hlohovec 30:21 to znamená, aj keď matematicky to isté ešte nie je, že Považská Bystrica s najväčšou pravdepodobnosťou do play-off nepostúpi a Topoľčany si zas poistili pred semifinále druhé miesto po základnej časti.

MŠK Považská Bystrica – HK Agro Topoľčany 27:29 (9:13)

MŠK: Biel, Drápal, Makay – Cifra, Firit, Š. Macháč 5, Kasagranda 4, Dyba 7/1, Jurák , Tumidalský 2, Vallo 4/1, M. Macháč, Hároník, J. Kozák 4, M. Kozák 1

HK Agro: Štochl, Meluš – Pupík 2, J. Briatka, Makovchin, Klačanský 2, Michalka 2, Ivanicja 3, Ivanov 1, Cigáň 4/4, Hlinka 4, Adamčík, Duček, Urban 1, Žilinčík 3, Kučer 7

Rozhodovali: Oťapka – M. Sivák

Vylúčení: 7 – 10

Pokutové hody: 4/2 – 5/4

Priebeh: 0:1, 2:5, 5:8, 6:9, 9:9, 13:17, 16:20, 19:23, 21:25, 23:28, 25:28

Môže vás zaujímať:

Tréner Straka otvorene na adresu fanúšikov: Potrebujeme cítiť vašu podporu!

Skvelý úspech považskobystrických hádzanárov: TOTO sú pocity priamo z kabíny

Toto musíte vidieť: Do Považskej Bystrice zavíta veľká športová legenda

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM