Krimi

Požiar lesa nad Hranovnicou: Na mieste zasahuje veľa ľudí a techniky vrátane vrtuľníkov

Ani počas štátneho sviatku si hasiči neoddýchnu. Akutálne zasahujú pri požiari lesa v lokalite zvanej Hranovnické pleso. Na miesto už išli aj dva vrtuľníky i veľa techniky.

Ilustračný obrázok k článku Požiar lesa nad Hranovnicou: Na mieste zasahuje veľa ľudí a techniky vrátane vrtuľníkov
Zdroj: TASR

Operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade uviedol, že požiar zatiaľ nie je lokalizovaný. „Stále to tam horí, už tam išli aj dva vrtuľníky, zasahuje tam veľa techniky aj veľa ľudí,“ priblížil operačný dôstojník.

Podľa neho horí plocha približne 200 × 200 metrov, možno aj viacej. Prácu hasičom komplikuje sucho aj dosť silný vietor. Pravdepodobne tam horí les, nízky porast i rúbanisko. „Požiar nám bol nahlásený zhruba o 11. hodine, zasahujú tam profesionálni hasiči z Kežmarku, Popradu, Mengusoviec i Vysokých Tatier a tiež dobrovoľníci z obcí Spišské Bystré, Hranovnica, Vernár a ďalší,“ uzavrel operačný dôstojník.

Na mieste už zasahuje aj vrtuľník Mi-17 Ministerstva obrany (MO) SR vybavený bambi vakom. Ten zlietol dnes popoludní z vrtuľníkového krídla v Prešove. „Veliteľ krídla bol požiadaný o pomoc s hasením v obci Hranovnica neďaleko Popradu. Ide už o druhý vojenský vrtuľník nasadený na asistenciu pri hasení požiarov za posledných 24 hodín,“ informovala hovorkyňa MO SR Martina Balleková. Dnes po 14. hodine sa pripojil k haseniu v obci Hranovnica. Na mieste príslušníci vzdušných síl spolupracujú s prezídiom hasičského zboru.

Požiar lesa nad Hranovnicou
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM