Zo zahraničia

Požiar v areáli pražskej galérie: Škody odhadujú na desiatky miliónov českých korún

Evakuáciu približne sto osôb si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v stredu popoludní v technickej budove pražského Múzea Kampa.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v areáli pražskej galérie: Škody odhadujú na desiatky miliónov českých korún
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Umelecké zbierky tejto galérie nachádzajúce sa vo vedľajšej budove však požiar priamo neohrozil a nebolo preto potrebné ich premiestňovať, uviedol portál Novinky.cz.

Predseda správnej rady múzea Jiří Pospíšil v Českej televízii spresnil, že horieť začali klimatizačné jednotky a technické zázemie. Požiar vypukol po tom, čo jeden z pracovníkov zváral pánty, od čoho sa chytilo obloženie miestnosti. Z priestorov boli vynesené aj tlakové fľaše, aby sa zabránilo nebezpečenstvu výbuchu.

Z miestnosti, kde sa nachádza rozvádzač elektriny, sa síce plamene nešírili, avšak do výstavných priestorov prenikli splodiny, uviedol hovorca hasičov Martin Kavka. Záchranári ošetrili jednu osobu – podľa Kavku išlo o človeka, ktorý na mieste pracoval.

Na hasení požiaru, o ktorom dostali hasiči informáciu okolo 14.00 h, sa podieľali štyri jednotky požiarneho zboru. V dôsledku požiaru bola uzatvorená neďaleká plavebná komora na Vltave.

Škody na budove sa odhadujú na desiatky miliónov českých korún.

Galéria moderného stredoeurópskeho umenia – Múzeum Kampa – sídli v budove bývalých Sovových mlynov na vltavskom brehu ostrova Kampa.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Požiar v budove pražského Múzea Kampa
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM