Webnoviny - Svet

Požiar vo firme Smrečina už uhasili

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Dušan HeinBANSKÁ BYSTRICA 20. mája (WEBNOVINY) – Požiar výrobnej haly banskobystrickej drevárskej firmy Smrečina Hofatex, ktorý sa vznietil dnes popoludní, sa už hasičom podarilo zlikvidovať. Ako pre agentúru SITA uviedol vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému krajského hasičského riaditeľstva v Banskej Bystrici Erik Piater, veliteľ zásahu vyhlásil likvidáciu o 19:30 a postupne sa už na základňu vrátili všetky jednotky.

Požiar podľa odhadu majiteľa spôsobil škodu za zhruba 10-tisíc eur, príčinu jeho vzniku ešte nezistili. Zranený nebol nikto, zamestnanci firmy opustili výrobnú halu hneď po vzniku požiaru.

Požiar likvidovalo 30 hasičov z Banskej Bystrice, Zvolena, Brezna a Žiaru nad Hronom s 12 kusmi hasičskej techniky. Zranenia osôb hlásené neboli.

Dosiaľ posledný veľký požiar vo firme Smrečina Hofatex, a. s., horel 19. až 20. mája 2009. Zničil sklad drevovláknitých dosiek s rozlohou zhruba 25 krát 60 metrov a vyše 70 hasičom sa ho podarilo zlikvidovať za 22 hodín. Hasili ho aj pomocou dvoch vrtuľníkov ozbrojených síl.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM