Eva Mikulová Magazín Cestovanie

Pozor na akciové letenky! 5 pravidiel na čo si pri ich kúpe dať pozor

Letecké spoločnosti z času na čas vyhodia na prvý pohľad cenovo veľmi lákavé letenky ale sú skutočne také výhodné? S čím treba pri ich kúpe rátať?

Ilustračný obrázok k článku Pozor na akciové letenky! 5 pravidiel na čo si pri ich kúpe dať pozor
Zdroj: TASR

Poznáte to. Lacné akciové letenky sa na nás valia z mnohých internetových portálov alebo ich nájdeme ako reklamu na FB stránkach rôznych cestovateľských portálov.

Srdce každého cestovateľa zaplesá, keď vidí let do Ríma z Bratislavy za 18 eur alebo spiatočnú letenku z Viedne do Bangkoku za 399 eur.

Samozrejme cena nie je klamlivá, ale po rozkliknutí takéhoto odkazu zistíte, že skutočné náklady sa vám navýšia. A možno vám nebude vyhovovať termín. Lacné letenky sú výhodne najmä pre flexibilných cestovateľov.

Prinášame vám návod ako na ne

1. Akciové letenky nízkonákladových spoločností sú základné. Čiže bez batožiny a bez určeného miesta na sedenie. Keď si zakúpite priority s ďalšou príručnou batožinou alebo zapísanú batožinu do podpalubia, tak sa vám cena samozrejme navýši.

2. Ak chcete mať svoje miesto pri spolucestujúcom (v nízkonákladových spoločnostiach), tak si zaňho musíte priplatiť. Ak však cestujete sólo, tak miesto neriešte. Stáť nebudete, pri checkine vám ho automaticky priradia.

3. Rátajte s tým, že lacné letenky nie sú na celé lietadlo. Je ich len zopár, takže platí, čím skôr zareagujete, tým máte väčšiu istotu že ich dostanete za akciovú cenu.

4. Nízkonákladové letecké spoločnosti zvyčajne pristávajú na vzdialenejších a menších letiskách, takže musíte rátať aj s cenou za transfér z letiska.

5. Lacné výpredaje akciových leteniek v klasických leteckých spoločnostiach majú tiež svoje obmedzenia. Zvyčajne sú to letenky na dlhé lety s veľmi dlhými prestupmi. Na prestupnom letisku môžete stráviť aj viac ako 20 hodín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM