Rastislav Búgel Krimi

POZOR, z nemocnice ušiel chorý Pakistanec! Je vysoko INFEKČNÝ

Pakistanca s infekčnou chorobou previezli do nemocnice. Z nej sa mu však po týždni podarilo utiecť.

Ilustračný obrázok k článku POZOR, z nemocnice ušiel chorý Pakistanec! Je vysoko INFEKČNÝ
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Pavel Neubauer

24-ročného Pakistanca previezli do špecializovanej nemocnice vo Vysokých Tatrách priamo zo záchytného tábora. Trpel totiž vysoko nákazlivou tuberkulózou, mal kašeľ a vykašliaval krv.

Vysoko infekčný pacient na úteku

Ako informoval portál tvnoviny.sk, Pakistanec však po týždni ušiel cez okno a stratil sa v lese: „Teraz ho hľadá polícia a varujú pred ním aj lekári. Je totiž stále vysoko infekčný.“

Námestník riaditeľa Národného ústavu vo Vyšných Hágoch Peter Šterbák portálu potvrdil, že je možné, že Pakistanec útek pripravoval. Kryť ho mal jeho spolubývajúci na izbe.

Premyslený plán?

Medzi siedmou a deviatou hodinou ráno totiž pacient z rovnakej izby personálu nemocnice tvrdil, že Hamad išiel na toaletu, do sprchy, a napokon, že nevie, kam zmizol.

„Určite je nebezpečný pre spoločnosť, pretože je naďalej infekčný a liečbu neukončil,“ povedal Šterbák.

Deň pred útekom sa Pakistanec oholil. Počas svojho pobytu sa mal stále domáhať mobilu. Ako pripomínajú tvnoviny.sk, policajti mali lekárom povedať, aby Hamada strážili. Ten však v prvých dňoch nebol v stave, aby niekam utekal. Navyše, nemocnica na niečo také ani nemá kapacity.

„Policajti nám potvrdili, že do jeho hľadania zapojili všetky svoje zložky. Prípad riešia ako podozrenie zo šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM