Aktualizované KAW Krimi

Pozor, zo psychiatrie ušiel nebezpečný muž! Ak ho uvidíte, okamžite volajte políciu!

Podpaľač v máji v bratislavskej Petržalke polial luxusné autá horľavinou a zapálil ich. Spôsobil tým vysokú škodu.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, zo psychiatrie ušiel nebezpečný muž! Ak ho uvidíte, okamžite volajte políciu!
17
Galéria

Z nemocnice na Antolskej ulici v Petržalke ušiel muž, ktorý zapálil luxusné autá. Škoda, ktorú spôsobil, sa vyšplhala na 200-tisíc eur. Udalosť sa stala 26. mája tohto roka.

Ušiel zo psychiatrie

Podpaľača chytili v spolupráci s HAKA ešte v ten istý deň. Za mreže však nešiel, pretože znalkyňa rozhodla, že nie je spôsobilý pre svoj psychicky stav niesť trestnoprávne konanie. Umiestnili ho teda na psychiatriu v bratislavskej nemocnici, z ktorej v stredu (22. júla) okolo 5:00 hod. ráno utiekol. Informuje o tom HAKA na sociálnej sieti.

Hľadaný muž je Peter Pokorný. „Nechceme situáciu vyhrocovať, ale z viacerých zdrojov máme informácie, že útek bol najmä z dôvodu, aby sa mstil svedkom a osobám, ktoré dopomohli k jeho zadržaniu,“ píše HAKA.

Pokiaľ by ste teda hľadaného Petra Pokorného videli, alebo vedeli, kde sa nachádza, ihneď volajte políciu na číslo 158. Spomínaný človek sa môže správať agresívne a byť nebezpečný. „Nesnažte sa ho zastaviť!“ zdôrazňuje HAKA a žiada o zdieľanie pátrania.

Polícia reaguje

Polícia zverejnila stanovisko, v ktorom potvrdila, že Peter P. bol dňa 29.6.2020 pre­pustený z väzby a umiestnený na psychiatrické oddelenie Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v Bratislave.

„Trestné stíhanie voči obvinenému bolo následne dňa 3.7.2020 zastavené z dôvodu, že obvinený nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovednýa prokurátor podal na súd návrh na uloženie ochranného protitoximanického liečenia ústavnou formou,“ uvádzajú muži zákona.

V stredu (22.7.) ráno bola podľa policajtov personálom nemocnice privolaná hliadka, pričom jej oznámil, že menovaný nemocnicu opustil.

„Po menovanom pátranie doposiaľ vyhlásené nebolo, nakoľko na to nie je zákonný dôvod, pretože súd doposiaľ nerozhodol o návrhu prokurátora na uloženie ochranného liečenia. Na základe informácií v statusoch, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach ako aj iných podnetov však orgány PZ vykonávajú rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúce k zisteniu pobytu menovaného ako aj k objasneniu týchto podnetov,“ ozrejmuje polícia.

Agresívny podpaľač ušiel z nemocnice
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM