Správy Regióny

Pozrite si ho na FOTKÁCH: Na Slávii otvorili pre deti nové ihrisko

Darom k dnešnému sviatku deťom v Trnave je otvorenie nového ihriska v športovom areáli Slávia. Pozrite si ho v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si ho na FOTKÁCH: Na Slávii otvorili pre deti nové ihrisko
11
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nové ihrisko v športovom areáli Slávia za 192 000 eur v uplynulých mesiacoch na mieste pôvodného zastaraného postavilo mesto Trnava. Má rozlohu 2697 štvorcových metrov a bude slúžiť malým Trnavčanom od dvoch do 12 rokov.

„Návrh riešenia ihriska a fitparku zohľadňuje koncept ‚detského okruhu‘, okolo ktorého sa združujú detské aktivity postupne sa rozvíjajúce podľa veku,“ informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič. Celé ihrisko bolo realizované na pôvodnom teréne a bez výrazných výškových zmien, plynule nadväzuje na okolie. Jediným výraznejším prvkom je centrálny kopec v strede parku so zvýšením jedného metra od existujúceho terénu.

Ihrisko prevzala Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava, ktorá na jar položila trávnik a opravila fasádu budovy susediacich šatní pre športovcov. „Ihrisko sme obnovili v rámci rekonštrukcie športového areálu Slávia,“ dodal Tomašovič. V súčasnosti mesto realizuje verejnú súťaž na výstavbu detského ihriska na Limbovej ulici, predpokladaný začiatok prác je počas letných mesiacov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

OBRAZOM: Malí Trnavčania si už môžu užívať nové ihrisko na Slávii
11
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM