Barbara Dallosová Regióny

Práve odklepnuté: Žiarska radnica zakladá novú firmu. Šanca pre ľudí z Kortíny!

Žiarski poslanci odhlasovali založenie obchodnej spoločnosti. Eseročka s názvom Žiarska komunálna spoločnosť má dať prácu obyvateľom nelegálnej rómskej osady.

Ilustračný obrázok k článku Práve odklepnuté: Žiarska radnica zakladá novú firmu. Šanca pre ľudí z Kortíny!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Materiál o založení obchodnej spoločnosti Žiarska komunálna spoločnosť, spol. s r.o. dostali poslanci Mestského zastupiteľstva na stôl na piatkovom (20.5.) rokovaní. Spoločnosť má podľa predloženého materiálu radnica založiť na neurčitý čas so základným imaním vo výške 5 000 eur.

Čítajte tiež: Mesto sa stretlo s petičiarmi: Žiarsky jarmok čakajú zmeny!

Nový podnik má byť podľa primátora Petra Antala ďalším z radu riešení problémovej situácie s nelegálnou rómskou osadou Pod Kortínou. Prácu majú totiž prostredníctvom neho nájsť práve obyvatelia osady.

,,Kľúčom k vyriešeniu tohto problému nie je rozdať im byty či dať dávky, ale zabezpečiť im prácu. Mnohí z nich chcú pracovať, avšak buď nemajú kde, alebo zamestnávatelia nemajú dôveru v ich budúce pracovné nasadenie a teda ani „chuť“ ich zaúčať hoc aj na jednoduché práce, kde im najviac chýbajú zamestnanci," argumentoval zámer založenia firmy primátor.

Ako Antal uviedol na zasadnutí, nezamestnanosť je v tejto lokalite obrovská, aj napriek tomu títo ľudia často hovoria že ich nechcú zamestnať.

,,Chceme ich naučiť pracovným návykom a bude to mať aj ďalší efekt, že budú robiť niečo zmysluplné. Budú pracovať najmä pre mesto, ale verím, že ich využijú aj iní zamestnávatelia," priblíži na rokovaní primátor s tým, že väčšinou o drobné stavebné práce.

Ako doplnil, o projekte rokoval aj so zamestnávateľmi z priemyselného parku, ktorí prejavili záujem.

Založenie spoločnosti poslanci Mestského zastupiteľstva schválili 100 % hlasov prítomných poslancov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM