Webnoviny - Svet

Pre štyri kúsky salámy skončil v cele

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Viktor ZamborskýBRATISLAVA 23. mája (WEBNOVINY) – So štyrmi kusmi salámy chcel ujsť z obchodného domu na Vrakunskej ulici v Bratislave 38-ročný muž. Zlodejovi však v odchode zabránil pracovník SBS. Privolaní policajti muža z Dunajskostred­ského okresu odviedli na policajné oddelenie. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, vzhľadom na to, že podobný čin spáchal aj koncom apríla, za čo vtedy dostal pokutu, tentokrát ho obvinenie z krádeže neminulo. Obvinený muž je momentálne v cele policajného zaistenia. Za tento čin mu hrozí trest až na dva roky.

Zlodeji si odniesli šteniatka

Šteniatka si odniesli zlodeji, ktorí zavítali do záhrady v košickej chatovej lokalite Textilná. Z kotercov ukradli dve šteniatka foxteriéra, jedno šteňa amerického stafordširského teriéra a jednu dospelú suku čínskeho naháča, informovala agentúru SITA košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Zmizlo aj osem kusov trapézového plechu, ktorý bol opretý o plot v záhrade. Majiteľovi spôsobili zlodeji škodu 770 eur. Polícia po nich pátra.

Ukradli sud aj zaváraniny, hrozia im až dva roky

Sekeru, drevený sud a zaváraniny ukradli zlodeji z chaty v Suchej doline v obci Liptovské Matiašovce v Liptovskomi­kulášskom okrese. Policajti podarenú dvojicu zadržali na mieste činu. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 44-ročný muž z Dolného Kubína a 21-ročná Popradčanka sa pokúsili najskôr vylomiť drevenú okenicu, potom vylomili dvere garáže a dostali sa dnu. Tu ukradli veci v hodnote sto eur, užiť si ich však nestihli, skončili v rukách polície. Obaja už čelia obvineniam z porušovania domovej slobody a krádeže. V prípade muža vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest až na dva roky.

Chcel ukradnúť strešnú krytinu z divadla,hrozia mu až 2 roky

Zo Slovenského komorného divadla v Martine si chcel mladý zlodej odniesť strešnú krytinu, plány mu však prekazili policajti. Osemnásťročný Martinčan vyliezol po hromozvode na strechu a chcel vypáčiť medenú krytinu. Na miesto však dorazili policajti a mladého Martinčana zadržali priamo na mieste. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, vyšetrovateľ mladíka obvinil z krádeže v štádiu pokusu. Obvinený je stíhaný na slobode, v prípade preukázania viny môže stráviť za mrežami až dva roky.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM