Hokej

Pred tromi rokmi bol na hranici NHL a farmy: Halák odchytal jubilejný 500. zápas

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák nastúpil v noci na stredu na svoj jubilejný 500. zápas v základnej časti NHL a 24 úspešnými zákrokmi pomohol Bostonu k domácemu víťazstvu 2:0 nad Carolinou.

Ilustračný obrázok k článku Pred tromi rokmi bol na hranici NHL a farmy: Halák odchytal jubilejný 500. zápas
Zdroj: TASR

Bolo to pre neho druhé čisté konto v sezóne a už 49. v profiligovej kariére. Haláka vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. Bod za asistenciu si pripísal obranca Andrej Sekera, jeho Dallas však prehral na ľade Winnipegu 1:5.

Halák zaznamenal siedmy shutout v bostonskom drese, kde pôsobí druhú sezónu. „Som veľmi rád, že som súčasťou tohto skvelého tímu. Sme výborný kolektív, držíme spolu a dôkazom sú výsledky na ľade. Dodržiavame plán celých 60 minút a preto sa nám darí. Aj keď je tesný zápas ako dnes, tak stále veríme, že víťazmi budeme my,“ povedal slovenský brankár pre nhl.com.

Puk prešiel cez dieru v sieti

Kuriózna situácia nastala v závere druhej tretiny, keď obranca Caroliny Jaccob Slavin bekhendom dostal puk do bránky a chvíľu sa tešil z otváracieho gólu zápasu. Halák však okamžite protestoval a videozáznam jasne dokázal, že puk sa dostal za jeho chrbát zboku dierou cez sieť. „Bol som v šoku, pretože som si dobre kontroloval prvú žŕdku a puk nemal kadiaľ prejsť dnu,“ povedal slovenský brankár pre tsn.ca.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Halák v NHL začínal v roku 2006, pred Bostonom pôsobil v Montreale Canadiens, St. Louis Blues, Washingtone Capitals a New Yorku Islanders. Na métu 500 zápasov sa dostal ako 74. brankár histórie profiligy a prvý slovenský.

„Je to úspech pre každého brankára, mám z toho radosť. O to viac, že pred tromi, alebo štyrmi rokmi som bol na hranici NHL a farmy. Snažím sa však sústrediť na súčasnosť a neriešiť minulosť,“ dodal Halák.

Tímu dáva šancu na víťazstvo

Jeho kvality ocenil aj tréner Bruce Cassidy. „Podľa môjho názoru má úroveň brankárskej jednotky v tejto lige. Opäť to dokázal. Chytá skvele a v každom zápase nám dáva šancu vyhrať,“ povedal Cassidy pre tsn.ca na adresu slovenského brankára, ktorý je v systéme Bruins dvojkou za Fínom Tuukkom Raskom.

Bruins natiahli víťaznú sériu na osem zápasov a ako jediný tím NHL neprehrali doma v riadnom hracom čase. O víťazstve rozhodli v závere zápasu dvomi gólmi v priebehu 68 sekúnd, keď skóre otvoril Charlie Coyle a potom zaznamenal 200. gól v kariére David Krejčí. Z triumfu Bostonu mal radosť aj kapitán Zdeno Chára, ktorý bol na ľade 22 minút a 7 sekúnd, zaznamenal plusový bod a dve strely.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM