Krimi

Pred výjazdom na Hlohovec vyčíňal falošný policajt: Vodič mu zaplatil 120 eur

Vodiči by mali zvýšiť ostražitosť. Pred výjazdom na Hlohovec z diaľnice D1 zastavil falošný policajt vodiča Škody Fabia. Ten mu zaplatil 120 eur.

Ilustračný obrázok k článku Pred výjazdom na Hlohovec vyčíňal falošný policajt: Vodič mu zaplatil 120 eur
Zdroj: TASR

Počas uplynulého víkendu si počas jazdy v nočných hodinách po diaľnici D1 pred výjazdom na Hlohovec všimol auto Škoda Superb čiernej farby, ktoré išlo za ním so zapnutými modročervenými majákmi pod predným sklom. V domnienke, že ide o policajné auto, zastavil na krajnici podľa smerovky dávanej týmto autom.

„Po zastavení pristúpil k nemu muž v čiernych nohaviciach, v tričku a šiltovke s nápisom polícia a oznámil mu, že sa dopustil priestupku a bola mu nameraná rýchlosť 155 km/h. Za prekročenie rýchlosti má buď zaplatiť 150 eur, alebo mu bude zadržaný vodičský preukaz. Vodič uviedol, že peniaze pri sebe nemá a tak ho údajní policajti nasledovali do mesta po peniaze. Napokon zaplatil 120 eur, ktoré odovzdal falošným policajtom bez akéhokoľvek dokladu,“ informovala v stredu krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Po príchode domov, keď sa poškodenému okolnosti rozležali v hlave, si uvedomil, že mu na tom celom niečo nesedí a že celá situácia bola akási čudná. Udalosť prišiel nahlásiť na obvodné oddelenie.

Polícia upozorňuje vodičov, že príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky v rovnošate a majú označené služobné vozidlá. „V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia, tzv. PUMA, v civilnom vozidle, avšak tí sú zásadne dvaja a sú oblečení v rovnošate. Akákoľvek dohoda o zľave na pokute bez bloku je protizákonná, preto v prípade akýchkoľvek pochybností nech občania neváhajú kontaktovať linku 158,“ dodala Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM