Aktualizované Zo Slovenska

Premiér bude mať ťažký deň: Kopa HNOJA hneď zrána, aj lietajúci Matovič nad Dunajom

Situácia na Slovensku v súvislosti s pandémiou koronavírusu je vážna. Chaos a zlá komunikácia majú za následok stále sa zvyšujúce napätie aj medzi ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku Premiér bude mať ťažký deň: Kopa HNOJA hneď zrána, aj lietajúci Matovič nad Dunajom
13
Galéria

Bývalý minister školstva Juraj Draxler má opäť za sebou „plodnú“ noc. Kým začiatkom marca postavil pred Úradom vlády SR symbolický cintorín obetiam koronavírusu, tentoraz pritvrdil.

Noc plná protivládnych aktivít

Uplynulú noc nechal vykydať Matovičovi pred bránu Úradu vlády SR vlečku hnoja, ktorý on „na nás kydá každý deň, teraz sme mu to vrátili“. Okrem toho vypustil nad Dunaj veľkého balónového klauna s premiérovou tvárou. Nezabudol ani na budovy ministerstiev. „Symbolicky sme zablokovali ministerstvá. Obmotali sme ich reťazami,“ napísal na Facebooku.

Včerajšiu noc zároveň označil za „noc plnú protivládnych aktivít“.

Znečistenie už rieši bratislavská krajská polícia. Policajti v stredu v skorých ranných hodinách prijali z Úradu na ochranu ústavných činiteľov oznámenie, že na chodníku pred úradom vlády sa nachádzajú približne dva kubíky hnoja. „Znečistenie verejného priestranstva objasňujú policajti prvého bratislavského okresu ako priestupok proti verejnému poriadku. Za toto nezodpovedné konanie je možné uložiť pokutu vo výške 100 eur,“ upozornila polícia.

Draxler sa k činu priznal a dodal, že spory treba riešiť kultivovane, sú však politici, s ktorými diskusia nie je možná. „Táto vláda funguje tak, ako žiadna iná slovenská vláda pred ňou – nerešpektuje sa základná štábna kultúra, vláda často prijme opatrenie bez dôvodovej správy alebo dokonca píše uznesenie po tom, ako ho formálne schváli, opatrenia sa prijímajú na hrane ústavy alebo za ňou, komunikácia je úplne chaotická, takže občan veľmi často ani pár hodín pred platnosťou opatrenia nevie, ako to vlastne bude presne vyzerať,“ vysvetlil dôvod konania Draxler.

Ťažký deň

Napätie sa stupňuje najmä na politickej scéne. Už tretí týždeň čelí Igor Matovič koaličným tlakom na rekonštrukciu vlády, ktorá je v kríze od dovozu Sputnika V na Slovensko.

Či sa kopa hnoja symbolicky rozrastie do večera, sa ukáže v priebehu dňa, keďže koaličné strany sa dnes pokúsia riešiť vládnu krízu. Výsledok by sme sa mohli dozvedieť najskôr večer alebo vo štvrtok.

Čo sa má vyriešiť? SaS žiada vymeniť Matoviča aj ministra zdravotníctva Marka Krajčího, Za ľudí chce odchod aspoň Krajčího. OĽaNO by podľa informácií Denníka N Krajčího obetovalo, len ak skončí Sulík a podľa Sulíka by požiadavka, aby odstúpil spolu s Krajčím, bola „blbosť“.

Dnes najprv zasadne Sme rodina, potom OĽaNO a nakoniec koaličná rada.

Prečítajte si aj

NOC PLNÁ PROTIVLÁDNYCH AKTIVÍT - symbolicky sme zablokovali ministerstvá. Obmotali sme ich reťazami!! - nad Dunaj sme...

Posted by Juraj Draxler on Tuesday, March 9, 2021
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM