Zo Slovenska

Premiér Igor Matovič sľubuje pomoc aj väčším podnikateľom

Ako však premiér dodal, nedá sa vyjsť v ústrety každému, inak by štát skrachoval. „Každý by chcel pokryť svoje straty, ale to sa nedá,“ podotkol Matovič.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Igor Matovič sľubuje pomoc aj väčším podnikateľom
Zdroj: TASR

Vláda SR sa bude snažiť pomôcť aj väčším podnikateľom, ktorí zamestnávajú množstvo ľudí, a to napríklad inými úverovými linkami. Uviedol to v utorok premiér Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovom brífingu.

Pomoc firmám

Ako doplnil, v utorok sa má stretnúť s kľúčovými zamestnávateľmi a rokovať s nimi o riešeniach aktuálnej situácie okolo nového koronavírusu. Ako však premiér dodal, nedá sa vyjsť v ústrety každému, inak by štát skrachoval. „Každý by chcel pokryť svoje straty, ale to sa nedá,“ podotkol Matovič.

Na margo ďalších ekonomických opatrení uviedol, že aj rokovania s príslušnými rezortmi sa naďalej uskutočňujú.

Premiér zároveň vyzýva všetkých podnikateľov, aby nehádzali vinu na krízu alebo na vládu. V prípade pomoci väčším firmám má štát obmedzené možnosti. „Ideme presne podľa koľajníc, ktoré máme nachystané,“ vysvetlil Matovič. Na margo prepúšťania nábytkového reťazca Decodom uviedol, že za tým nemusí v plnom rozsahu stáť kríza, ale možno aj jeho nehospodárnosť. „V roku 2018 mala firma stratu tri alebo 3,8 milióna eur. V roku 2018 však nebola kríza,“ dodal Matovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM