Správy

Premiér Pellegrini očakáva, že nový policajný prezident svoju funkciu zvládne od prvého dňa

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) očakáva od novovymenovaného policajného prezidenta Milana Lučanského, že zvládne svoju funkciu od prvého dňa.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Pellegrini očakáva, že nový policajný prezident svoju funkciu zvládne od prvého dňa
Zdroj: TASR

Lučanský podľa jeho slov nedávno absolvoval detektor lži a takisto prešiel previerkou na prísne tajné, kde mal do detailov vysvetliť aj svoje ekonomické pozadie a svoj majetok.

Pripomenul, že Lučanského v roku 2016 vymenoval prezident SR Andrej Kiska do funkcie generála. Premiér sa v súvislosti s jeho vymenovaním pýtal ministerky Denisy Sakovej aj na niektoré z medializovaných informácií. Ako uviedol, tá ho uistila, že na mnohé veci sú jasné odpovede a že mnohé sa nezakladajú na pravde.

„Od pána Lučanského ako skúseného policajta, ktorý je v zbore veľa rokov očakávam, že zvládne svoju funkciu od prvého dňa a že svojimi skutkami spolu s viceprezidentmi bude ukazovať, že polícia robí to, čo polícia robiť má, a že bude prinášať výsledky a nadviaže na to všetko dobré, čo sa v polícii doteraz spravilo a vysporiada sa s tými vecami, kde je možno polícia v nejakých častiach predmetom nejakej kritiky,“ skonštatoval Pellegrini na dnešnom výjazdovom rokovaní vlády vo Fiľakove.

Do funkcie policajného prezidenta vymenovala v stredu ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) doterajšieho riaditeľa inšpekcie ministerstva vnútra Milana Lučanského.

Funkcie sa ujme od 1. júna. Milan Lučanský nahradí Tibora Gašpara, ktorý skončí na čele polície vo štvrtok (31.5.).

Saková menovala i prvú viceprezidentku Policajného zboru. Druhú najdôležitejšiu funkciu v polícii po prvý raz obsadí žena – doterajšia zástupkyňa riaditeľa Národnej protizločineckej jednotky NAKA Jana Maškarová. Post je voľný od februára 2018, kedy ho opustil Jaroslav Málik.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM