Správy Zo Slovenska

Premiér v MODLITBÁCH: Sedembolestná Panna Mária, oroduj za nás! Aby sme si preukazovali LÁSKU

Tisícky pútnikov sa dnes zišli v Šaštíne na národnej púti pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie. Nechýbali ani traja najvyšší ústavní činitelia.

Ilustračný obrázok k článku Premiér v MODLITBÁCH: Sedembolestná Panna Mária, oroduj za nás! Aby sme si preukazovali LÁSKU
9
Galéria

Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) vo svojich modlitbách prosí, aby Sedembolestná Panna Mária, ktorá je patrónkou Slovenska, neustále držala patronát nad Slovenskom a Slovákmi v ťažkých časoch a skúškach, ktoré zažívame. Uviedol to na sociálnej sieti po tom, ako sa vo štvrtok zúčastnil v Šaštíne na svätej omši.

Verme v dobro

Zároveň premiér prosí v modlitbách, aby sme si preukazovali lásku. „Aby sme verili v ľudskosť, úctu a dobro. Aby sme si preukazovali solidaritu, a to najmä v časoch, keď u nášho suseda zúri vojna,“ povedal Heger. Zároveň aj za to, aby sme mali nádej, že aj v bolesti a strachu dokážeme nájsť silu meniť veci k lepšiemu.

„Už niekoľko storočí nás príbeh jednej ženy učí pristupovať k životu s pokorou a na nenávisť odpovedať láskou a trpezlivosťou. Neznamená to akceptovať zlo,“ uviedol premiér. Znamená to podľa neho, že i v temnote máme byť svetlom.

Spomenula pápeža

Na omši nechýbala ani prezidentka Zuzana Čaputová. „Tohtoročná Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne je nepochybne výnimočná v tom, že sa nesie v duchu spomienok na vlaňajšiu návštevu Svätého Otca Františka. Posolstvo, ktoré nám práve na tomto mieste sprostredkoval, je stále aktuálne a živé,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

Každodenne sme podľa prezidentky konfrontovaní s trápením a starosťami našich blízkych, no je povzbudivým signálom, že im dokážeme aj aktívne pomáhať. „Že láska k blížnemu i súcit, o ktorom hovorí František, nadobúdajú formu konkrétnych postojov a skutkov,“ uviedla.

„Dôležité je, aby sme v lepších i horších časoch ostali súdržní. A hoci sa líšime v názoroch či vo vierovyznaní, aby nás spájala viera v spoločné dobro,“ povedala Čaputová. Zároveň verí, že sviatok Sedembolestnej Panny Márie je príležitosťou precítiť túto vzájomnú blízkosť.

Tohtoročná Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne je nepochybne výnimočná v tom, že sa nesie v duchu...

Posted by Zuzana Čaputová on Thursday, September 15, 2022

SEDEMBOLESTNÁ PANNA MÁRIA, ORODUJ ZA NÁS Sedembolestná Panna Mária je patrónkou Slovenska. V tento sviatok prichádzam...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Thursday, September 15, 2022
Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii, patrónke Slovenska v Šaštíne-Strážoch
9
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM