Regióny Kultúra

Preneste sa do obdobia stredoveku. Na Devíne sa predvedú rytieri na koňoch

Historické tance, šermiarske umenie či rytierske súboje. To všetko a ešte oveľa viac vás čaká na tradičnom podujatí Rytieri na Devíne.

Ilustračný obrázok k článku Preneste sa do obdobia stredoveku. Na Devíne sa predvedú rytieri na koňoch
20
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Milovníci histórie sa dočkali. Tradičné a obľúbené podujatie mnohých Bratislavčanov sa po zimnej prestávke opäť vracia na scénu. Prví tohtoroční „Rytieri na Devíne“ sa návštevníkom predstavia už 7. mája. Ako to už býva zvykom, čaká na vás bohatý program, ktorý vyvrcholí rytierskym turnajom na koňoch.

Pestrý program

Môžete sa tešiť na dvorské i ľudové tance z obdobia stredoveku, veršovanú rozprávku plnú šermu pre malých i veľkých či vtipné bábkové divadlo. Okrem toho môžete počas celého dňa vyskúšať rôzne dobové hry, odviezť sa na koni, zastrieľať si z luku alebo navštíviť remeselné stánky.

Vrcholom podujatia bude rytiersky turnaj, v ktorom odvážni rytieri na koňoch zabojujú o priazeň dám a uznanie publika. Pri ich súbojoch nejednému divákovi stuhne krv v žilách.

Prezrite si hrad

Deň si môžete spestriť aj prehliadkou hradu Devín. V tejto sezóne bude sprístupnená už aj horná časť hradu, z ktorej sa vám naskytne krásny výhľad na šíre okolie.

Podujatie organizuje Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel, ktorého hlavným cieľom je umelecky, verne a divácky príťažlivo zobrazovať históriu v celej jej kráse. Rytieri na Devíne budú pokračovať ďalšie prvé nedele v mesiaci až do septembra.

Hrad otvorí svoje brány pre návštevníkov o 10. hodine. Za vstupné (platí aj ako vstupné na hrad Devín) zaplatíte 8 eur, zľavnené vstupné stojí 4 eurá. Viac o podujatí a kompletný program nájdete TU.

Ilustračný obrázok

Zdroj: YouTube.com
Rytieri na Devíne
20
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM