Ľubomír Hudačko Futbal

Prešovčania to s futbalovou loptou jednoducho vedia: Na trávniku predviedli vymakané parádičky! VIDEO

S loptou to vedia parádne! Trojica Prešovčanov ovláda futbalové zručnosti a triky aj inak, ako sme zvyknutí počas napínavých zápasov. Predvádzajú triky a finty, ktoré vyrážajú dych. Sledujte video a kochajte sa s nami, čo všetko mladíci dokážu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania to s futbalovou loptou jednoducho vedia: Na trávniku predviedli vymakané parádičky! VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Video natočila skupina Hands up crew, ktorej členmi sú Prešovčania Peter Herstek, Marko Popovský a Martin Leco. Dievča v skupine medzi sebou nemajú, sú iba traja.

Môžu trénovať, kde chcú a ako chcú

Natáčané bolo v národnom tréningovom centre v Poprade. Hoci nehrajú za žiaden klub, to čo na videu predvádzajú by si iste mohli všimnúť aj futbaloví skauti. Čomu sa venujú je zároveň aj ich práca. „Každý z nás sa tomuto športu venuje viac než 5 rokov, ale ako skupina fungujeme niečo vyše dva roky,“ hovorí pre náš web jeden z členov skupiny Peter Herstek.

Ich cieľom je propagovať tento šport medzi mladými ľudmi a motivovať ich k pohybu. „K tomuto športu netreba nič, stačí lopta, tenisky a pevná vôľa. Motiváciou každého z nás je možnosť posúvať svoje hranice. Freestyle je šport, ktorý už vo svojom názve nesie slovo voľnosť, čo pre nás znamená, že môžeme trénovať, kde chceme, ako chceme a kedy chceme a to je na tom super,“ prízvukuje Peter.

Na vystúpení im vzali loptu :-)

Prešovčania majú k nášmu mestu pozitívny vzťah. Najčastejšie sa ich pozornosť sústreďuje na rôzne športoviská, pretože je to priestor, kde trávia najviac času. Paradoxom však je, že v Prešove so svojimi fintami a trikmi vystupujú veľmi málo. „No pár vystupení sme už mali na námestí, alebo v PKO pri rôznych príležitostiach ako športovec roka,“ hovorí.

Dokonca pri svojom vystúpení zažili aj nejednu kuriozitu. Jedna sa im poriadne vryla do pamäte a to počas plesu športovcov. „Vystupovali v ranných hodinách a všetci zúčastnení boli v tom najlepšom. Pri vystúpeni sa nám stalo, že jeden z pozvaných nám vzal loptu a utekal s ňou. Kým ho organizátori nechytili, tak vystúpenie bolo na pár minút prerušené,“ smejú sa mladíci.

Čítajte tiež:

Prešovskí hokejisti pokračujú v kvalitných výkonoch: Po ďalšej výhre mieria na úplnú špicu tabuľky!

foto: youtube

Prešovčania to s futbalovou loptou jednoducho vedia: Sledujte ich triky!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM