Správy Regióny Krimi

Prešovský mestský poslanec čelí obvineniu. Za primátora zatiaľ kandidovať nebude

Prešovský mestský poslanec čelí obvineniu zo zločinu prijímania úplatku. Prinášame vám aj jeho reakciu.

Prešovský mestský poslanec Rudolf D. (nezávislý) v súvislosti so svojím obvinením zo zločinu prijímania úplatku oznámil, že dokým sa celá záležitosť nevysvetlí, nebude kandidovať za primátora Prešova. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa bližšie k veci nechcel vyjadrovať, deklaroval však, že bude nápomocný orgánom činným v trestnom konaní, aby sa prípad čo najskôr vysvetlil.

Poslanec, ktorý je aj riaditeľom Šarišskej galérie v Prešove, dosiaľ svoju kandidatúru na primátora neohlásil. „Mám úctu k funkcii, ktorú zastávam ako poslanec, lebo je to funkcia o dôvere a ja túto dôveru nechcem stratiť. Preto, kým sa celá táto záležitosť nevysvetlí, nebudem kandidovať za primátora mesta Prešov,“ uviedol v piatok pre médiá. Zároveň ich požiadal, aby zohľadňovali jeho prezumpciu neviny. „Svojím aktívnym a bezprostredným prístupom budem určite nápomocný orgánom činným v trestnom konaní, aby v čo najkratšom období došlo k objasneniu a vysvetleniu celej tejto záležitosti,“ povedal.

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka v tejto súvislosti uviedol, že vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v marci tohto roka začal trestné stíhanie vo veci zločinu prijímania úplatku a v júli obvinil jednu osobu zo zločinu prijímania úplatku. „Bližšie informácie k veci, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nebudeme poskytovať,“ uviedol hovorca.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM