Rôzne

Prešovský učiteľ nadaných detí o zážitkoch: Čítanie s prvákmi malo vtipný priebeh

Hocikto to nezažíva. Prešovský učiteľ Ľuboš Lukáč pracuje s nadanými deťmi a pri nich nemá núdzu ani o zaujímavé situácie. Napríklad počas čítania s prvákmi.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský učiteľ nadaných detí o zážitkoch: Čítanie s prvákmi malo vtipný priebeh
Zdroj: archív Ľuboša Lukáča

Lukáč prezradil, že nadané deti vedia prekvapiť tak, ako aj iné. Majú množstvo nápadov, „svojské“ myslenie, radosť z práce, zanietenosť pre niektoré oblasti vzdelávania, či vyučovacie predmety.

Majú skvelú pamäť

„Nadané deti majú výnimočnú schopnosť premýšľať a učiť sa. Majú špecifické záujmy, objavujú, experimentujú, vytvárajú si vlastný systém poznatkov. Sú väčšinou veľmi živé, spontánne, rýchlo sa učia, majú skvelú pamäť. Počas práce s nadanými deťmi bolo množstvo „prekvapení“, taktiež sme realizovali projekty, aby to vyučovanie vyzeralo inak ako klasické vyučovanie,“ povedal pre náš portál.

Nás zaujímalo aj to, čo vtipné pri svojej práci zažil a Lukáč potvrdil, že smiech či úsmev dieťaťa je tou najlepšou odmenou pre každého pedagóga. „Učíme predsa pre život. Zažili sme spoločne so žiakmi množstvo úsmevných situácií. Na rôznych sústredeniach, počas realizácie projektov, kde zúročíte to všetko, čo ste sa spoločne so žiakmi naučili, prichádzate k rôznym momentom, keď sa nezdržíte smiechu,“ uviedol a dodal, že napríklad zábavné vyučovanie je naplnené rôznymi projektami.

Príbeh nedočítali

A zaujímavou podľa jeho ďalších slov bola aj hodina čítania s prvákmi, ktorí sú už dnes na druhom stupni. „Bola to prvá hodina prvákov, väčšina ktorých už vedela plynulo čítať, tak sme sa pustili do príbehu dvoch detí, ktoré sa rozhodli pomôcť starým rodičom – zbierkou financií pre nich. Tento knižný príbeh sme nedočítali, pretože malí – veľkí prváci sa pustili do diskusie o možnostiach finančných zbierok, povinnostiach pri ich realizácii, daňových úradov, či obecných nariadení,“ zasmial sa Ľuboš Lukáč pri spomienke na vtipný priebeh čítania.

A čo-to z jeho pracovných aktivít si môžete pozrieť aj v obrazoch. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pracuje s nadanými deťmi: Pedagóg Ľuboš Lukáč nám poskytol rozhovor
7
Galéria
Zdroj: archív Ľuboša Lukáča

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM