Tomáš Batiz Šport

Prestížne preteky v Mikuláši: Na Chopku sa stretne elita freeriderov

Jasná je aj tento rok dejiskom svetového podujatia. Na freeriadových svahoch sa stretla elita.

Ilustračný obrázok k článku Prestížne preteky v Mikuláši: Na Chopku sa stretne elita freeriderov
Zdroj: Richard Strelák

Celosvetová séria lyžiarskych a snowboardových pretekov vo voľnom teréne Freeride World Tour má aj tento rok svoju kvalifikačnú zastávku v Nízkych Tatrách. „Jej slovenská verzia pod názvom CGC Jasná Adrenalín je vysoko hodnotenou 4 hviezdičkovou profesionálnou súťažou, ktorá sa koná podľa súťažných pravidiel v extrémnom lyžovaní,“ skonštatovala Zuzana Fabianová z TMR.

Na svahoch bude 80 pretekárov z toho 59 mužov a 21 žien, ktorí budú súťažiť v disciplíne ski a snowboard na severnej až severovýchodnej časti Chopka v teréne s 53 až 35 stupňovým sklonom. Štart pretekov je v nadmorskej výške 2 002 m n.m. a cieľ v 1 602 m n.m., jazdci prekonávajú 400 metrový rozdiel v skalnom teréne. „Ako to už býva zvykom, na pretekoch máme potvrdených pretekárov z prvej dvadsiatky na svete," uviedol Ladislav Mrava, riaditeľ pretekov.

„Súťažiť bude napríklad švédska freeriderka Lotten Rapp na lyžiach, ktorá je momentálne 12. najlepšia na svete alebo ruský pretekár Ivan Malakov, či Novozélanďan Sam Lee, obaja na lyžiach. Tešíme sa aj na Fínku Michaelu Hollsten, ktorá figuruje na 4. mieste vo svetovom rebríčku na snowboarde,“ skonštatoval účasť Mrva.

Preteky sa uskutočnia vo freeridových žľaboch na severnej strane Chopku a sú na programe 3. – 5. marca Pretekári zabojujú o cenné body ako ďalšiu vstupenku na FWT a takisto aj o finančnú odmenu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM