Júlia Vargová Krimi

Prevrátený kamión na D1: Český kamionista nafúkal 2,31 promile

Diaľničná polícia zasahovala tretí júlový utorok v poobedných hodinách pri prevrátenom kamióne na diaľnici D1 v smere na Trnavu.

Ilustračný obrázok k článku Prevrátený kamión na D1: Český kamionista nafúkal 2,31 promile
3
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava

Nehoda, pod ktorú sa podľa polície podpísalo nemalé množstvo alkoholu za volantom, sa odohrala na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Český vodič nezvládol riadenie a s celou plne naloženou súpravou skončil mimo cestu v priekope. Krajské riaditeľstvo policajného zboru (KRPZ) v Trnave o udalosti informovalo na svojom facebookovom profile Polícia SR – Trnavský kraj.

„Policajti na mieste zistili, že 60-ročný vodič je občanom Českej republiky a jazdil pod vplyvom alkoholu. Pri orientačnej dychovej skúške mu namerali v dychu 1,11 mg/l alkoholu, čo je 2,31 promile,“ uvádza KRPZ a dodáva, že policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. V tej by mal byť až pokým nebude schopný výsluchu.

„Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zákon stanovuje u vodičov z povolania prísnejšie sadzby, čo je v tomto prípade trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov,“ dodáva polícia.

Polícia podľa informácií z facebookovej stránky eviduje za posledné obdobie zvýšený počet nehôd s alkoholom. „Apelujeme na vodičov, aby sa správali zodpovedne a zbytočne neriskovali,“ upozorňuje.

Prevrátený kamión na D1: Český kamionista mal v dychu takmer 2,5 promile
3
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM