Lucia Lauková Správy

Prezident a nový minister vnútra sa zhodli: Vo vedení polície by mali nastať zmeny

O potrebe zmien vo vedení Policajného zboru SR, hovoril prezident Andrej Kiska po vymenovaní novej vlády. Minister vnútra Tomáš Drucker s ním súhlasil.

Ilustračný obrázok k článku Prezident a nový minister vnútra sa zhodli: Vo vedení polície by mali nastať zmeny
Zdroj: TASR

Vedenie Policajného zboru SR by sa malo meniť. V príhovore po vymenovaní vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) to povedal prezident SR Andrej Kiska s tým, že na potrebe zmien v policajnom vedení sa zhodol s novým ministrom vnútra Tomášom Druckerom (nominant Smeru-SD).

Príhovor hlavy štátu

Členom novej vlády prezident zaželal veľa energie, odhodlania a síl pri službe verejnosti, ktorá bude v súčasnej atmosfére na Slovensku mimoriadne zložitá. „Od ohavnej vraždy uplynul mesiac. Počas tohto mesiaca bolo povedaných veľa silných slov o stave našej spoločnosti, o dôvere v inštitúcie, ktorých úlohou je zabezpečovať spravodlivosť a pevnosť základov, na ktorých stojí náš štát. Možno odznelo až príliš veľa slov, ale zatiaľ bolo urobených príliš málo činov, aby sa atmosféra v spoločnosti upokojila,“ odkázal.

Dvojnásobná vražda

Kiska zdôraznil, že pri menovaní nových členov vlády sme preto, lebo boli zavraždení dvaja mladí ľudia. „Stojíme tu, lebo na nedôveru a rozhorčenie verejnosti nemožno reagovať krikom, aroganciou či ignorovaním všetkých podozrení, že organizovaný zločin siaha na najvyššie miesta Slovenskej politiky,“ zdôraznil.

Dôvera verejnosti

Prezident pokračoval, že Pellegriniho vláda sa bude čoskoro uchádzať o dôveru poslancov Národnej rady SR, ale náročnejšie bude bojovať o dôveru verejnosti. „Ako hlava štátu vám nedovolím na túto zodpovednosť zabudnúť. Zároveň môžte počítať s mojou plnou podporou pri opatreniach, ktoré pomôžu obnoviť dôveru v štát,“ deklaroval Kiska.

Na záver vyjadril vieru, že všetci si uvedomujú, že nestačí vymeniť vládu. „Vašou základnou zodpovednosťou je zmeniť štýl vládnutia. Držím vám a celej našej krajine palce,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM