Správy

Prezident vystúpil s prejavom, na ktorého začiatku nechali vykázať Kotlebovcov

Prejav prezidenta SR Andreja Kisku prerušil protest poslancov Národnej rady SR za ĽSNS. Tí priniesli do pléna papiere, z ktorých vyskladali nápis vlastizradca.

Ilustračný obrázok k článku Prezident vystúpil s prejavom, na ktorého začiatku nechali vykázať Kotlebovcov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) ich niekoľkokrát napomenul, že vizuálne pomôcky sú v pléne zakázané. Keďže ho neuposlúchli, prerušil na pár minút schôdzu, a teda aj Kiskov prejav a vykázal kotlebovcov zo sály.

„Upozorňujem vás ešte raz, že preruším schôdzu a vykážem vás z rokovania NR SR,“ apeloval Danko opakovane na kotlebovcov, ktorí napriek upozorneniam vizuálne pomôcky neodstránili. Vizuálne pomôcky sú v pléne podľa rokovacieho poriadku parlamentu zakázané. Danko na to teda reagoval prerušením schôdze na desať minút a vykázaním kolebovcov z rokovania.

„Vážení páni poslanci, z úcty k prezidentovi SR, z úcty k rokovaciemu poriadku NR SR nemôžem dovoliť a akceptovať takéto prejavy voči prezidentovi SR. Prerušujem schôdzu NR SR do 14.10 h a vykazujem z rokovacej sály poslancov ĽSNS,“ vyhlásil Danko a ospravedlnil sa Kiskovi. Sála ho odmenila potleskom.

Článok pokračuje pod fotografiou!

Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska vyzýva vedenie Ministerstva vnútra (MV) SR, aby pripravilo a vo vhodnej forme zverejnilo hodnotenie priebehu vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktoré odpovie na pochybnosti o postupe polície a jej vedenia. Apel predniesol na pôde NR SR, kde pred poslancami referoval o stave republiky. Kiska pevne dúfa, že pochybnosti sú prevažne nedorozumeniami, nie prejavmi zbabraného vyšetrovania zločinu, ktorý otriasol spoločnosťou a vyvolal vážnu politickú krízu.

Nastal čas prestať odpútavať pozornosť nafúknutými hrozbami akou sú napríklad migranti a namiesto toho sa venovať organizovanému zločinu a extrémizmu. Na pôde Národnej rady SR to vyhlásil prezident SR Andrej Kiska, podľa ktorého by elitné jednotky nemali naháňať bonboniéry a päťdesiateurovú korupciu, kým mnohomiliónovú kriminalitu bielych golierov pozorujú z úctivej vzdialenosti.

Ústava Slovenskej republiky a jej zmeny sú ponižované na nástroj straníckeho marketingu. Najviac diskutovanou politikou parlamentnej väčšiny nie je plnenie vládneho programu, ale pompézne výdavkové balíčky. A aj na dôchodkový systém si niektorí opäť spomenú až vtedy, keď sa zúfalo snažia predĺžiť si politickú kariéru. Na pôde NR SR to uviedol prezident SR Andrej Kiska, ktorý predniesol správu o stave republiky.

Prezident vystúpil s prejavom, na ktorého začiatku nechali vykázať Kotlebovcov
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM