Zo Slovenska

Prezidentka o klimatickej kríze: Ak nič neurobíme, doplatia na to mladí

Na klimatickom samite chce byť Zuzana Čaputová hlasom mladej generácie.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka o klimatickej kríze: Ak nič neurobíme, doplatia na to mladí
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ak nebude spoločnosť konať a nepokúsi sa zvládnuť klimatickú krízu, tak mladá generácia doplatí na naše chyby. V utorok (12. 10.) to na sociálnej sieti uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

Zodpovednosť politikov

Študenti zo Spojenej školy Svätej Rodiny v bratislavskej časti Petržalka utvrdili hlavu štátu v tom, že im záleží na tom, aké vážne môžu byť následky klimatických zmien.

„Práve toto je generácia, ktorá bude doplácať alebo benefitovať z rozhodnutí súčasných politikov. A je to práve zodpovednosť nás političiek a politikov, aké rozhodnutia teraz urobíme,“ zdôraznila Čaputová.

Hlasom mladých

Začiatkom novembra sa prezidentka zúčastní na klimatickom samite v Glasgowe. Verí, že stretnutie veci posunie dopredu. Na samite chce byť prezidentka aj hlasom mladých.

„Chcem aj týmto mladým sľúbiť, že budem v Glasgowe aj ich hlasom, že budem na nich myslieť, keď budem ako prezidentka zastupovať Slovensko. Prijať rozhodnutia a nájsť riešenia je férové voči tejto mladej generácii, aby to tá naša generácia mladým ľuďom nepokazila, ale, naopak, našu planétu ochránila,“ dodala Čaputová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM