Správy Politika

Prezidentka s dôrazným posolstvom: Nenechajte sa zmiasť lžami o vojne na Ukrajine!

Nenechajme sa zmiasť lžami o denacifikácii, o biologických zbraniach, o obkľúčenom Rusku, ktoré vykonáva "špeciálnu vojenskú operáciu" na oslobodenie Ukrajiny. Povedala hlava štátu.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka s dôrazným posolstvom: Nenechajte sa zmiasť lžami o vojne na Ukrajine!
Zdroj: Telegram

Prezidentka zverejnila tiež video, ktoré ukazuje zábery vojnou zničených miest na Ukrajine.

Slobodná Ukrajina je kľúčová pre bezpečnosť Slovenska. Ukrajina na ceste k európskej integrácii bude po vojne znamenať rozvojový potenciál aj pre našu krajinu,“ povedala Čaputová s tým, že pomoc Ukrajincom upevňuje naše medzinárodné postavenie. Ako dodala, množstvo utečencov z Ukrajiny je dnes pre nás náročnou výzvou, tí ktorí tu ostanú, sa však môžu stať prínosom.

Prezidentka upozornila, že v súvislosti s vojnou na Ukrajine čelíme množstvu klamstiev. „Cieľom týchto lží je zneistiť nás, urobiť z nás cynikov, ktorí neveria ničomu, a preto nepomôžu nikomu,“ dodala Čaputová. Ako príklad uviedla i tvrdenia o potrebe denacifikácie Ukrajiny, ktorej prezident Volodymr Zelenskyj má pritom židovský pôvod.

Som vám nesmierne vďačná za to, ako sme sa pri tejto kríze doteraz správali. A veľmi si prajem, aby nám to vydržalo aj naďalej,“ poznamenala prezidentka.

Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM