han Zo Slovenska

Prezidentka to povedala jasne a stručne: Snažíme sa, ale EFEKT je nedostačujúci!

Napriek všetkému úsiliu je stav životného prostredia a jeho základných zložiek, teda vody, pôdy a ovzdušia, stále neuspokojivý. Skonštatovala to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka to povedala jasne a stručne: Snažíme sa, ale EFEKT je nedostačujúci!
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Svetový deň životného prostredia nám podľa nej už takmer polstoročie celosvetovo pripomína potrebu lepšej ochrany a tvorby životného prostredia.

Aj na Slovensku podľa hlavy štátu dochádza k mnohým zlepšeniam, ale dlhodobé trendy v mnohých ohľadoch nevyznievajú priaznivo. „Najmä staré environmentálne záťaže, málo efektívne odpadové hospodárstvo, kvalita ovzdušia v niektorých regiónoch či ochrana lesov sú kľúčové oblasti, kde potrebujeme ako krajina pridať a dosiahnuť lepší stav,“ napísala na sociálnej sieti Čaputová.

Jedine, že príde zmena

Zmenu podľa prezidentky dosiahneme len vtedy, ak sa zásadným spôsobom zmení postoj jednotlivých vlád, nadnárodných firiem, veľkých podnikov, ale aj menších firiem k životnému prostrediu. „Pre ochranu klímy a dosiahnutie environmentálnej udržateľnosti je dôležité, aby sme to od nich vyžadovali a zároveň sa aj individuálne zodpovedne správali,“ zdôraznila Čaputová.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM