Krimi

Prezidentke Čaputovej sa niekto vyhrážal smrťou, polícia po páchateľovi pátra!

Prezidentke SR Zuzane Čaputovej sa v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine niekto prostredníctvom videa na sociálnej sieti vyhrážal smrťou.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentke Čaputovej sa niekto vyhrážal smrťou, polícia po páchateľovi pátra!
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začal v tejto veci trestné stíhanie a zároveň obvinil osobu P. K. za prečin nebezpečného vyhrážania. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Obvinený prostredníctvom sociálnej siete zverejnil svoje video, na ktorom sa verejne a vulgárne vyhrážal prezidentke SR tým, že ju osobne popraví, a to v súvislosti s momentálnou zahraničnopoli­tickou situáciou, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o život,“ priblížil Slivka. V sobotu príslušníci NAKA vykonali u obvineného domovú prehliadku. Vyhlásili zároveň po ňom pátranie.

KOMU HROZÍ DOŽIVOTIE

Polícia upozorňuje občanov, podľa §417 Trestného zákona, kto za krízovej situácie v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na desať až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie.

ZASAHOVAŤ BUDÚ ŠPECIÁLNE JEDNOTKY

NAKA PPZ sa v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine bude primerane zaoberať vyhľadávaním takejto trestnej činnosti na internete. V prípade, že takéto konanie zistí, nekompromisne a rázne voči takýmto osobám zakročí. A to aj za použitia špeciálnych jednotiek PZ.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM