Ľubomír Hudačko Regióny Zo Slovenska

Prezradila čo-to zo svojho súkromia: Prešovská primátorka o tom, ako strávila Vianoce

Prešovská primátorka Andrea Turčanová si pre náš portál zaspomínala, ako strávila nedávne vianočné sviatky. Čo nám prezradila?

Ilustračný obrázok k článku Prezradila čo-to zo svojho súkromia: Prešovská primátorka o tom, ako strávila Vianoce
5
Galéria

Andrea Turčanová bola v novembri 2018 opätovne zvolená do funkcie primátorky mesta Prešov, vianočné sviatky teda opäť trávila ako hlava mesta.

Pri tejto príležitosti sme sa jej opýtali, ako a s kým ich prežila. A takto si už prešovská primátorka pre náš portál zaspomínala na nedávne sviatočné obdobie. „Počas Štedrého dňa som bola navštíviť spolu s kolegami ľudí bez domova v Gréckokatolíckej charite v Prešove, čo na mňa veľmi zapôsobilo. Pri takýchto stretnutiach si uvedomujem hodnotu vecí, ktoré považujeme za samozrejmosť, to, že máme vôbec domov, teplé jedlo a rodinu. Pocit, že sa máte kam vrátiť, o koho sa oprieť je nenahraditeľný a uvedomíte si, že bežné problémy vlastne strácajú zmysel,“ povedala.

Vianoce dvakrát

Zvyšok dňa, samozrejme, strávila v kruhu svojich najbližších, detí a manžela Jána, pretože u Turčanovcov sú sviatky naozaj rodinné. „Toho roku sme ale s rodinou oslavovali Vianoce dvakrát, kvôli vnúčatám, ktoré neskôr odcestovali spolu so svojimi rodičmi. Stromček sme preto ozdobili o niečo skôr, aby mali deti radosť a hoci sme nemali tradičnú štedrovečernú večeru, atmosféra bola skvelá,“ vysvetlila primátorka.

Zvedaví sme boli aj na to, čo mala spolu so svojou rodinou na štedrovečernú večeru. U nich je to totiž tak trochu o kompromise. „Manžel si priniesol zvyky od rodičov, ja od svojich, ale myslím, že štedrovečerné menu máme klasické – začíname oblátkami s medom a cesnakom, potom máme bobaľky s makom, kapustnicu a na záver tradične zemiakový šalát s rybou,“ povedala pre Prešov 24.

Ako sme sa od A. Turčanovej ďalej dozvedeli, večeru pripravovala ona sama, aj keď, pomáhali jej i ostatní členovia rodiny, najmä dcéra Barbara.

Výborný relax

„Spoločne sme zvládli nielen prípravu večere, ale aj predvianočné pečenie medovníkov. A asi ako každý, mám rada vianočné jedlo a koláče. Každý si v tomto období zvykneme dopriať trošku viac a ja mám veľmi rada práve kapustnicu. Na tú sa vždy teším,“ uviedla hlava Prešova.

A ako to bolo s darčekmi? Primátorka sa priznala, že všetky darčeky si nepamätá, ale snaží sa svojich blízkych obdarovať praktickými vecami, ale aj takými, o ktorých vie, že po nich túžia. „Veď na Vianoce by sa mali plniť niektoré priania. Mňa deti prekvapili tým, že mi podarovali knihy, tie som už dávnejšie nedostala a úprimne, nie vždy je na ne čas. Ale je to pre mňa výborný relax,“ zakončila na záver primátorka. A ako to u Turčanovcov vyzeralo počas sviatkov? To si už pozrite v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTKY z archívu Andrey Turčanovej: Takto trávila nedávne vianočné sviatky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM