Alexandra Kolínská Správy

Pri cyklochodníku pribudli dve odpočívadlá: Toto všetko na nich nájdete!

Mesto Liptovský Mikuláš slávnostne ukončilo výstavbu dvoch odpočívadiel na cyklochodníku, ktorý vedie popri Váhu. Prečítajte si, čo všetko odpočívadlá majú.

Ilustračný obrázok k článku Pri cyklochodníku pribudli dve odpočívadlá: Toto všetko na nich nájdete!
Zdroj: Dnes24.sk

Predstavitelia radnice v piatok s účasťou zástupcov samospráv partnerských miest z Maďarska a Českej republiky slávnostne otvárali odpočívadlá pri cyklochodníku. „Výstavba bude financovaná z eurofondov (85%), štátneho rozpočtu (10%) a zvyšok z mestskej kasy. Liptovský Mikuláš je zapojený už aj do druhej etapy projektu Historicko-kultúrno-prírodná Cesta okolo Tatier. Ak sa podarí získať financie, v meste pribudne cyklochodník od Jánošíka popri Váhu smerom do Ondrašovej,“ uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Ide o dve nové oddychové zóny na cyklochodníku tvoria lavičky s prístreškom a stojany na bicykle so solárnym osvetlením, prostredníctvom ktorého mesto šetrí náklady na ich prevádzku.

Strategický cezhraničný projekt zaŕňa realizáciu viac ako 250 kilometrov cyklistických, bežeckých, turistických a náučných trás. Hotových je zatiaľ vyše 100 kilometrov cyklistických trás v rámci prvej etapy a skôr cez jednotlivé samosprávy. „Mesto v rámci projektu zralizovalo výstavbu 3,2 kilometrov cyklochodníka a dvoch odpočívadiel. Spoločne s už vybudovaným cyklochodníkom z vlastných zdrojov na Nábreží, tak na viac ako štyroch kilometroch vzniklo sprevnené prepojenie Podbrezín s centrom popri Váhu,“ doplnila.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM