Správy Regióny

Pri Humennom sa uskutoční omša hlboko v lese: Pozoruhodné miesto!

Katolíci na Slovensku oslávia tento piatok sviatok Sedembolestnej Panny Márie. A blízko Humenného sa uskutoční svätá omša aj na mieste hlboko v lese.

Ilustračný obrázok k článku Pri Humennom sa uskutoční omša hlboko v lese: Pozoruhodné miesto!
Zdroj: KamenicanadCirochou.sk

15. september je na Slovensku dňom pracovného pokoja. Veriaci si v tento deň pripomínajú sedem najznámejších bolestí Panny Márie. A na viacerých miestach sa pri príležitosti tohto sviatku konajú púte…

Hovorí vám niečo lokalita „pri Obrázku“? Nachádza sa vo Vihorlatských vrchoch a zároveň vo vojenskom obvode Valaškovce. Pri kaplnke sa každoročne v septembri koná svätá omša.

S miestom je spojená najmä história Kamenice nad Cirochou. Obyvatelia tejto obce v období druhej svetovej vojny sa práve tam ukryli pred ustupujúcou nacistickou armádou.

Na tamojšej pamätnej tabuli sa píše: „Vďaka Ti Bože, že si nás tu počas ll. svet. vojny ochrániť ráčil. 1.10. až 24.11.1944, z vďačnosti Kameničania.“

Na miesto si každoročne chodia pripomínať ťažké chvíle svojich starých rodičov počas druhej svetovej vojny najmä ich potomkovia. Vstup do vojenského priestoru je v tento deň voľný aj pre motorové vozidlá. Omša sa začne o 11:30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM